16.12.2019, 19:59

Проти Єфремова закрили одну зі справ

Суд закрив справу за голосування за диктаторські закони, оскільки раніше було прийнято закон, що декриміналізує подібні справи.

Печерський райсуд Києва закрив справу стосовно колишнього лідера Партії регіонів Олександра Єфремова за звинуваченням у голосуванні за так звані диктаторські закони 16 січня 2014 року. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Судовий репортер.

Повідомляється, що адвокати просили суд закрити справу, так як орган досудового слідства кваліфікував дії Єфремова, Сергія Гордієнка і Олександра Стояна як такі, що призвели до тяжких наслідків немайнового характеру. Однак прийнятий в травні 2014 року закон у зв'язку з підготовкою до безвізового режиму з ЄС декриміналізував злочини в цій частині.

З обвинувального акта і клопотання адвокатів вбачається, що матеріального збитку не було завдано, постраждалі у справі відсутні, а цивільний позов не піддавався. При цьому в постанові Печерського суду не зафіксовано заперечення прокурора.

У результаті суддя закрив справу з посиланням на п. 4 ч. 1 ст. 284 КПК України, яка дозволяє закривати кримінальне провадження після вступу в силу норми про декриміналізацію.

Раніше Антикорупційний суд відмовився розглядати цю справу.

Нагадаємо, 22 липня суд вирішив, що Єфремов може бути відпущений з-під варти під цілодобовий домашній арешт. Він вийшов зі СІЗО в Старобільську вранці 24 липня. А у вересні суд скасував домашній арешт.

Олександра Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. ГПУ висунула йому підозри за п'ятьма статтями, зокрема щодо державної зради. З тих пір суд багато разів продовжував йому арешт.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: