• Головна
  • Новини
  • Просторочені ліки та замерзле молоко: в Будинку дитини виявили численні порушення

29.03.2019, 17:47

Просторочені ліки та замерзле молоко: в Будинку дитини виявили численні порушення

Прострочені ліки та молоко, яке замерзло у холодильнику Будинку дитини у Чернівцях виявили представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Будинок дитини є медичним закладом, де проживають діти віком від одного місяця до шести років, та проходять реабілітацію діти віком від одного до шести років. Повідомив Молодий Буковинець.

Моніторинговий візит до Чернівецького обласного спеціалізованого будинку дитини здійснили регіональний представник Уповноваженого ВРУ з прав людини у Чернівецькій області Леонід Мельников, координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини у Чернівецькій області Богдан Бойко та представника громадськості Антоніна Вишневська.

У Чернівецькому обласному будинку дитини реабілітаційні послуги надаються дітям на денній та цілодобовій основах. Діти перебувають на повному державному утриманні. Для дітей, які проживають в будинку дитини та отримують реабілітаційні послуги на цілодобовій основі, забезпечується п’ятиразове харчування, а для дітей, які отримують реабілітаційні послуги на денній основі – дворазове харчування.

У закладі створені хороші побутові умови. Кімнати прибрані, меблі знаходяться у добротному стані. Діти у закладі забезпечені сезонним одягом та взуттям, є велика кількість іграшок. Немовлята забезпечені памперсами та іншими необхідними засобами.

Для більшості дітей регулярно здійснюються прогулянки на свіжому повітрі. Прогулянковий майданчик обладнаний сучасними ігровими конструкціями та альтанками, захищеними від опадів та сонця.

Водночас моніторингова група звернула увагу на ряд недоліків. У даному медичному закладі виявлено низку медичних препаратів, термін придатності яких давно сплив. Зокрема і у відділі, де перебувають немовлята.

Так, виявлений відкритий для використання препарат “Lorde”, який показаний хворим з кашлем, термін придатності препарату сплив ще у липні 2018 року.

Водночас, згідно із Журналом передачі змін, у деяких дітей даного відділу були зафіксовані ознаки застуди, кашель, підвищена температура. Аналіз ситуації дає підстави вважати, що прострочений препарат міг використовуватися для лікування дітей.

На окремих вікнах закладу встановлені металеві грати. Виявлено порушення на особисту безпеку у вигляді незачинених елекрощитових ящиків.

Заклад є недоступним для маломобільних верств населення. Для людей із порушенням зору не промарковані перші та останні сходини.

На кухні виявлено недостатню кількість окремих продуктів харчування, зокрема яєць, надлишкову кількість молока. Працівниками кухні не ведеться обліку надходження зі складу круп, овочів та фруктів. Готові страви не зважуються перед видаванням дітям.

Під час здійснення моніторингу виявлено, що після приготування страв з виданої на кухню картоплі, кухарі залишили необробленими три кілограми даного продукту та не змогли це пояснити. Також на кухні виявлено порушення умов зберігання окремих продуктів харчування.

У холодильнику було 39 однолітрових пакетів молока, більшість з яких замерзли. В журналі здоров’я немає відмітки медичної сестри про відсутність у працівників харчоблоку гнійничкових захворювань і гострих респіраторних інфекцій.

На складі виявлено нестачу або надлишок окремих продуктів харчування, зокрема яєць, какао, сметани.

Неналежним чином ведеться облік продуктів харчування, які надходять до закладу від постачальників та від благодійників. З’ясовано, що, приймаючи продукти харчування від благодійників, працівники не вимагають відповідних сертифікатів якості та походження продукту. Наприклад, яйця, зі слів комірника, надходять до закладу виключно від благодійників. Проте на наявні шість лотків яєць не було надано жодного сертифікату.

За результатами моніторингового візиту будуть надіслані листи реагування до Чернівецької обласної державної адміністрації.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: