• Головна
  • Новини
  • Проросійська партія перемагає на парламентських виборах в Австрії, виступає за припинення допомоги Україні

30.09.2024, 13:17

Проросійська партія перемагає на парламентських виборах в Австрії, виступає за припинення допомоги Україні

На парламентських виборах в Австрії впевнено лідирує проросійська Австрійська партія свободи (FPÖ), яка здобула 29,1% голосів, що дозволило їй отримати 57 місць у Національраті, на 26 більше, ніж за підсумками попередніх виборів 2019 року.

Про це повідомляє Рolitico, пише WestNews.

Згідно з попередніми результатами, Народна партія Австрії (ÖVP), яка була при владі, отримала підтримку 26,3% виборців, що дасть їй 52 місця, на 19 менше, ніж на минулих виборах. Соціал-демократична партія (SPÖ) отримала 20,9% голосів (40 місць), а ліберальна партія NEOS — 8,8% (17 місць). Партія "Зелені — Зелена альтернатива" втратила значну підтримку, залишивши собі лише 17 місць з 8,7% голосів.

Лідером FPÖ є Герберт Кікль, колишній міністр внутрішніх справ Австрії (2017-2019) та відкритий прихильник антиукраїнської риторики. Він виступає за припинення військової допомоги Україні та критикує санкції проти Росії. Кікль неодноразово зазначав, що його політичним натхненником є прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, а також активно співпрацює з націоналістичними та євроскептичними силами у Європарламенті.

Перемога FPÖ може змінити зовнішню політику Австрії, зокрема, щодо відносин з Україною та Росією, а також вплинути на європейську політику в цілому.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: