• Головна
  • Новини
  • Проект програми розвитку освіти Львівщини на 2021/2025 рр. передбачає витрат на 200 млн грн

23.01.2021, 12:48

Проект програми розвитку освіти Львівщини на 2021/2025 рр. передбачає витрат на 200 млн грн

Учора, 21 січня, відбулось засідання постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій. Члени комісії розглянули низку питань порядку денного, зокрема, заслухали звіт про виконання Програми розвитку освіти Львівщини на 2017 – 2020 роки. Комісія взяла звіт до відома.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Під час засідання слухали інформацію про використання державних субвенцій для шкіл області на "нову українську школу", забезпечення дезінфікуючими засобами, придбання автобусів для закладів освіти. Члени комісії порушили питання запровадження електронних журналів у школах.

«Відповідно до положення про електронний журнал кожен заклад освіти, який впроваджує такий журнал, повинен мати власне сховище електронних даних. Ми зараз працюємо над тим, аби розробити варіанти розміщення таких сховищ хоча б у відділах освіти територіальних громад та райдержадміністрацій. Зараз експерти з питань віддаленого навчання працюють над цим проектом», - розповів директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

Також в межах комісії обговорили доопрацьований проєкт Програми розвитку освіти Львівської області на 2021 – 2025 роки. Комісія підтримала його та вирішила винести на розгляд сесії.

«Нову Програму розвитку освіти комісія вчора погодила та однозначно рекомендуватиме сесії обласної ради до затвердження. Надзвичайно позитивна програма, скерована на розвиток учнів, на мотивацію педагогів. В ній закладено багато уваги до вчителів, до можливостей розвитку та створення розробок. В ній закладена учнівська ініціатива, участь у конкурсах, прогресивних проектах. Це надзвичайно розвиткова програма, адже успішність закладів освіти має вимірюватись не лише результатами ЗНО, а й фідбеком від батьків та учнів. Звісно, завжди хочеться на освіту залучити більше коштів, проте сподіваюсь, що в межах фінансового ресурсу ми зможемо зробити крок уперед», - переконана голова постійної комісії з питань науки, освіти та інновацій Іванна Герус.

На думку завідувача кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» Назара Подольчака, Програма дозволяє розвинути здібності учнів та показати сильні сторони кожної особистості.

«Програма насамперед спрямована на підсилення інноваційного навчання і розвиток нових навичок в школярів та студентів. У ній продумали варіанти розвитку підприємницьких та винахідницьких умінь, що є дуже важливими навиками у сучасному світі. Програма дозволяє більше інтегрувати школу у розвиток талантів та здібностей дітей. Вона вирізняється і по контенту, і по філософії спрямованості, адже в центрі постає дитина», - акцентував Назар Подольчак.

Комплексна програма вперше розроблена на основі Стратегії розвитку освіти (стратегія також розроблена вперше). У програмі передбачено конкурс проєктів для учителів, відкриті та прозорі конкурси на здобуття грантів та премій для студентів і науковців, передбачено фінансування навчання учителів, щоб опанувати дистанційні платформи для навчання. Загалом очікуване фінансування програми з різних джерел - понад 200 млн грн. (з обласного бюджету - 32,340 млн. грн). 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: