14.06.2019, 19:07

Про дерибан землі і будівель лікарень Львова

"Україна з 1991 року вже пережила декілька реформ системи охорони здоров’я. І кожна реформа завершувалася на першому етапі – оптимізація медичних закладів і медичних працівників. Те ж саме відбувається і зараз під виглядом "реформи охорони здоров'я а-ля Супрун".

Про це на своїй сторінці у ФБ пише Богдан Рабешко: "Як ми знаємо, після Революції Гідності 2014 року, до влади у Львові прийшли люди, підконтрольні меру Львова Садовому А.І. та одіозним народним депутатам братам Дубневичам.

І надалі з 2015 року посіпаки голови ЛОДА Синютки та мера Львова Садового під соусом "оптимізації закладів охорони здоров'я та скорочення ліжко-місць" почали знищення та руйнацію обласних та міських закладів охорони здоров'я, а керувалися вони не тим, необхідний цей медичний заклад чи ні, а комерційним підходом – всі ці заклади знаходилися в центрі Львова, де земля та будівлі коштують шалених грошей...

Останнє одіозне рішення місцевої влади було пов'язане із ліквідацією наукової медичної бібліотеки на вул. Руській. Як відомо, у ній міститься сховище медичних книг. Виявилося, що це не просто медична література, а унікальна книгозбірня Львівської обласної наукової медичної бібліотеки, яка налічує близько 250 тисяч примірників рідкісної літератури. Установа ця – вкрай потрібна, адже достовірність інформації для наукових робіт треба звіряти із друкованими джерелами. Уся професура, яка є в медінституті, захищала свої дисертації на матеріалах з цієї бібліотеки. Тут постійно проводять наукові конференції, сюди приходять дуже відомі лікарі, вивчають книжки своїх колег сторічної давності, а її історія сягає 17 століття.

Також нещодавно розгорівся скандал навколо ліквідації дитячого кардіологічного відділення Львівської обласної клінічної лікарні на вул.Коновальця - єдиної медичної установи в Західній Україні, в якому дітям з серцево-судинною патологією надавали високоспеціалізовану допомогу. Проте у зв'язку з обуренням громадськості, у тому числі громадського активіста Вихопня Андрія, питання його оптимізації (читайте "прихватизації") зависло...

Також під скорочення попали дитячий психоневрологічний диспансер в старій віллі на вул.Драгоманова (функціонує вже тут більше 50 років) та обласний психоневрологічний диспансер. Незважаючи на постійні пікети громадськості та працівників цих закладів, департамент здоров'я, депутати та чиновники як в рот води набрали. Тому тут напрошується думка, що на ці будівлі та земельні ділянки зазіхнула група людей, наближена до львівської влади.

Таких подібних кричущих випадків дерибану львівських закладів охорони здоров'я можна за останні роки навести десятки, проте мене турбує також те, що я за цей час не бачив заяв та протестів жодного мажоритарного народного депутата України, які представляють у Верховній Раді України інтереси Львова (Дмитро Добродомов, Оксана Юринець, Ірина Подоляк) щодо розвалу медичних закладів Львова.

Де ви були, "народні" обранці? Очевидно вас не цікавить те, що відбувається на території громад які вас делегували до ВРУ або ви в долі...".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: