• Головна
  • Новини
  • Прикарпатець отримав 170 тис. грн штрафу за поширення інформації про місця вручення повісток у Viber-чаті

25.10.2024, 19:33

Прикарпатець отримав 170 тис. грн штрафу за поширення інформації про місця вручення повісток у Viber-чаті

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області визнав винним жителя Прикарпаття Василя Духна у перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та оштрафував його на 170 тисяч гривень.

Чоловік був обвинувачений у створенні групи у Viber, де повідомляв про місця розташування представників Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК), що вручали повістки для призову.

Згідно з матеріалами справи, у вересні 2022 року Василь Духно, уродженець Бурштина, заснував групу під назвою «Поліція на районі розширення» та активно поширював у ній інформацію про пересування ТЦК в Івано-Франківському районі. З лютого по травень 2023 року він розмістив повідомлення про десять локацій, де вручали повістки, одночасно приховавши контактні дані учасників групи, щоб забезпечити конфіденційність обміну інформацією.

У липні 2024 року Духно уклав угоду з прокурором про визнання винуватості, що стало підставою для пом'якшення вироку. Суд врахував, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, має на утриманні двох дітей та добровільно перерахував 10 тисяч гривень для потреб ЗСУ. Вирок ухвалив суддя Максим Олійник, засудивши Духна за перешкоджання діяльності ЗСУ відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України.

Рішення суду можна оскаржити в Івано-Франківському апеляційному суді протягом 30 днів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: