• Головна
  • Новини
  • Прийшли сотні людей: у головному храмі Волинської єпархії ПЦУ провели різдвяне богослужіння

25.12.2022, 18:11

Прийшли сотні людей: у головному храмі Волинської єпархії ПЦУ провели різдвяне богослужіння

25 грудня у кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку відбулося різдвяне богослужіння, яке очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл

Про це повідомляє Волинська єпархія Православної Церкви України.

У головному храмі Волинської Єпархії ПЦУ – кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку – відзначили Різдво за новоюліанським стилем. 24 грудня, у Навечір’я Різдва (Святвечір), під проводом митрополита Луцького і Волинського Михаїла відправили всенічну. А 25 грудня – різдвяне богослужіння. 

Митрополит Михаїл також зазначив, що волинські паломники мають змогу відсвяткувати Різдво за новоюліанським стилем разом зі Вселенським Патріархом, перебуваючи в Константинополі.

Після відправи архієрей запросив вірян заколядувати на головній площі міста. Очевидці стверджують, що у різдвяній літургії взяли участь сотні вірян. Не усі помістились у храмі, тож частина слухала службу на вулиці. 

У Волинській єпархії надують, що цьогоріч Синод ПЦУ дозволив відсвяткувати Різдво за новим стилем. Тож парафії самостійно змогли обрати, коли відправити різдвяне богослужіння. У головному храмі єпархії різдвяну літургію провели 25 грудня для тих, хто вирішив відзначити Різдво Спасителя за новоюліанським календарем, а 7 січня буде служба для тих, хто святкує його за старим стилем.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: