31.10.2019, 18:16

Прийнято закон про покарання за незаконні доходи

Парламентарії повернули в Україну покарання за отримання корупційних активів, скасоване за попередньої влади.

Верховна Рада на засіданні в четвер, 31 жовтня, 259 голосами прийняла законопроект президента Володимира Зеленського №1031, яким запроваджується механізм цивільної конфіскації корупційних активів, а також повернення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, пише Кореспондент.

Документ доповнює Кримінальний кодекс положеннями, які встановлюють кримінальну відповідальність за придбання чиновником активів, вартість яких перевищує на 6,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян його законні доходи. Зокрема, придбання таких активів карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відзначимо, президент вніс даний законопроект на розгляд попереднього складу Ради, але його не було включено до порядку денного.

Нагадаємо, 27 лютого Конституційний Суд України опублікував рішення про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, визнавши її неконституційною. Згідно зі скасованою статтею КК України, державні службовці повинні були давати пояснення про джерела їх доходів і доходів своїх близьких родичів. У разі, якщо чиновник не міг цього зробити, його повинні були притягнути до кримінальної відповідальності.

Після цього в Раді зареєстрували кілька нових законопроектів про незаконне збагачення, в тому числі, президентський. У парламентському комітеті пропонують розробити один законопроект.

Як повідомлялося, НАБУ закрило всі справи про незаконне збагачення.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: