• Головна
  • Новини
  • Приблизно сім тисяч абонентів були без газу: з чим пов’язані відключення на Львівщині

25.11.2022, 14:27

Приблизно сім тисяч абонентів були без газу: з чим пов’язані відключення на Львівщині

Частина сіл у Стрийському та Яворівському районі Львівщини 24 листопада не мали ні електрики, ні газу – проводили ремонтні роботи на газопроводі високого тиску

Про це "Еспресо.Захід" повідомив керівник  управління зовнішніх комунікацій АТ "Львівгаз" Тарас Жеребецький.

"Причиною тимчасового припинення газопостачання 24 листопада пов’язане з ліквідацією витоків газу на газопроводі високого тиску , – каже Тарас Жеребецький. – З відключенням електроенергії ці робот не пов’язані. Наразі планові чи екстрені відключення електроенергії взагалі не впливають на розподіл газу. Так, є проблеми з газовими котельнями, бо для їх роботи потрібне не лише газ, а й електроенергія, але безпосередньо на розподіл газу відключення електроенергії не впливає –  газ у трубах є".

Щодо великого відключення газу 24 листопада, яке вкупі з відключенням світла змусило панікувати мешканців Львівщини, то попередження про це було опубліковано заздалегідь. 

"Більшість ремонтних робіт проводять у міжопалювальний сезон, але все ж виникають потреби проводити роботи під час опалювального сезону, – каже Тарас Жеребецький. – Як правило, ми намагаємось попереджати про відключення споживачів за три-чотири дні: публікуємо на офіційному сайті, у фейсбук-сторінці та телеграм-каналі. Також скеровуємо лист на керівників територіальних громад чи до старостату, але ми не можемо їх змушувати публікувати це чи передавали жителям".

Інформувати про відключення через особисті кабінети користувачів наразі немає технічної можливості, оскільки треба персоналізувати велику частину даних. Скажімо, відключення 24 листопада зачепило приблизно сім тисяч споживачів, тоді як загалом на Львівщині орієнтовно 800 тисяч абонентів.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: