• Головна
  • Новини
  • Президент розгляне заяву Гончарука про відставку. Хоча той має річний імунітет

17.01.2020, 10:10

Президент розгляне заяву Гончарука про відставку. Хоча той має річний імунітет

Президент України Володимир Зеленський отримав подане Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку.

Про це повідомляє Офіс Президента у Twitter.

"Президент України отримав подане Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком прохання про відставку. Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс Президента України повідомить окремо", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав у Facebook, що подав заяву про відставку.

Зауважимо, згідно зі статтею 15 закону про Кабмін, прем’єр-міністр має право заявити про свою відставку Верховній Раді – і парламент має розглянути це питання не пізніше, ніж на 10-й день після надходження заяви про відставку, якщо вона надійшла під час чергової сесії Верховної Ради, і не пізніше першого пленарного тижня наступної чергової сесії, якщо така заява надійшла у міжсесійний період.

Прем’єр-міністр звільняється з посади з дня ухвалення рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради. Рішення парламенту про відставку прем’єра має наслідком відставку всього складу уряду. 

Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну. Таким чином, уряд Гончарука має імунітет до жовтня 2020 року.

17 січня відбудеться останнє пленарне засідання другої сесії Верховної Ради IX скликання, наступного тижня депутати працюватимуть із виборцями.

Нагадаємо, 15 січня на YouTube-каналі "Як обдурити президента" був опублікований аудіозапис, нібито, розмови Гончарука із заступником голови Національного банку України Катериною Рожковою і міністром фінансів Оксаною Маркаровою про курс долара і економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським.

На аудіозаписі людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про те, що у президента дуже примітивне розуміння економічних процесів.

За даними ЗМІ, після публікації цього аудіозапису на засіданні фракції "Слуга народу" сталася сварка. Депутати обурилися висловлюваннями, які приписують Гончаруку, а деякі запропонували висловити недовіру голові уряду.

У Кабінеті міністрів спростували інформацію про те, що прем'єр написав заяву про відставку.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: