• Головна
  • Новини
  • Президент Північної Македонії підтримав надання Україні статусу кандидата в ЄС у червні

20.05.2022, 12:50

Президент Північної Македонії підтримав надання Україні статусу кандидата в ЄС у червні

Президент Північної Македонії Стево Пендаровський висловив солідарність із Україною й підтримав надання країні статусу кандидата до ЄС у червні

Про це повідомив у телеграмі голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Сьогодні Президент України Володимир Зеленський отримав лист від Президента Республіки Північна Македонія Стево Пендаровського, який висловив підтримку і солідарність з Україною та українським народом, що протистоїть російській військовій агресії та боронить загальнолюдські цінності й всю Європу. Окремо Президент Північної Македонії відзначив, що процес розширення ЄС не має зупинятися на Західних Балканах і висловив підтримку наданню Україні статусу країни-кандидата вже під час засідання Європейської Ради у червні цього року", - наголосив він.

За словами Андрія Єрмака, дуже важливою є така підтримка з боку країни, яка отримала статус кандидата у 2005 році, але досі бореться за право розпочати переговори про вступ до ЄС. Голова Офісу президента зазначив, що членство в Євросоюзі - тривалий процес, але Україна виборола можливість вступу до ЄС і заслуговує на перший крок від нього вже зараз.

"Таким кроком має стати надання статусу країни-кандидата вже у червні. Це питання є одним з ключових під час переговорів Президента України Володимира Зеленського з європейськими лідерами, як і пріоритетом роботи всієї нашої команди. Бажаємо також успіху в процесі набуття членства в ЄС і нашим північно-македонським друзям", - зауважив Андрій Єрмак.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: