• Головна
  • Новини
  • Президент Киргизстану ввів у столиці надзвичайний стан

09.10.2020, 16:11

Президент Киргизстану ввів у столиці надзвичайний стан

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков у п'ятницю, 9 жовтня, підписав указ, згідно з яким на території Бішкека введено режим надзвичайного стану.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт президента країни.

Як зазначається, режим НС вводять у Бішкеку «у зв'язку з ситуацією, пов'язаною з насильством і загрозою життю і здоров'ю людей, що виникла в результаті масових заворушень». Він буде діяти на період з 20.00 години 9 жовтня 2020 року до 08.00 години 21 жовтня 2020 року.

Згідно з указом, в місті вводиться комендантська година, особливий режим в'їзду і виїзду громадян, а окремим громадянам забороняється залишати на встановлений термін свій будинок (квартиру), або місце тимчасового проживання.

Крім цього, влада країни забороняє проведення видовищних, спортивних та інших масових заходів, а також страйків, зборів, мітингів, вуличних походів, демонстрацій і пікетів. Також запроваджується контроль за ЗМІ, якщо вони «можуть використовуватися для нагнітання обстановки, що склалася на території, де оголошено надзвичайний стан». Вводяться особливі правила користування зв'язком.

Нагадаємо, 4 жовтня в Киргизстані пройшли парламентські вибори. За попередніми даними, виборчий поріг подолали чотири політичні сили.

При цьому 10 з 12 опозиційних партій, що програли, відмовилися визнавати попередні результати голосування. Лідер партії "Бір Бол" Алтинбек Сулайманов закликав провести нові вибори без участі партій, пов'язаних із владою.

5 жовтня у столиці Киргизстану та інших містах почалися акції протесту проти результатів парламентських виборів. Учасники вимагали анулювання підсумків голосування і проведення перевиборів.

При цьому силовики гранатами і водометами розігнали незадоволених результатами парламентських виборів.

За даними Міністерства охорони здоров'я Киргизстану, в результаті заворушень на тлі протестів проти результатів парламентських виборів постраждали більше тисячі людей, один - загинув.

ЦВК вирішила анулювати підсумки виборів у Киргизстані.

У п'ятницю президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков відправив у відставку уряд країни і прем'єр-міністра Кубатбека Боронова.

фото: АА

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: