• Головна
  • Новини
  • Президент Чехії: Перемога України ціною втрати половини населення — не є перемогою

25.09.2024, 16:46

Президент Чехії: Перемога України ціною втрати половини населення — не є перемогою

Президент Чехії Петр Павел заявив, що перемога над росією за умови втрати половини населення України не буде справжньою перемогою.


Це стало його відповіддю на реакцію Міністерства закордонних справ України, яке обурилося словами Павела про те, що деякі українські території можуть залишатися під тимчасовою окупацією росії.

В інтерв'ю, яке цитують České noviny, Павел пояснив свою позицію, зазначивши: «Надія на те, що війна закінчиться явною перемогою України за кілька тижнів чи місяців, може виявитися дуже небезпечною для всіх».

Президент Чехії закликав до «реалістичного» погляду на ситуацію, додавши, що підтримка відновлення територіальної цілісності України залишається кінцевою метою, однак важливо розуміти часові рамки та ціну, яку доведеться за це заплатити.

«Я ніколи не сумнівався в тому, що ми повинні підтримувати Україну у відновленні її територіальної цілісності, що це кінцева мета. Ми просто повинні бути реалістами щодо часових меж і того, якою ціною ця мета може бути досягнута», — наголосив Павел.

Він також зазначив, що подібні думки висловлював раніше, зокрема на Мюнхенській конференції з безпеки 2023 року, де застерігав від «нереалістичних очікувань».

Передісторія

Цими днями президент Чехії закликав Україну бути «реалістичною» щодо своїх цілей у війні. Він зазначив, що ані Україна, ані росія не зможуть досягти своїх максималістських цілей, і тому слід прийняти факт, що деякі території України можуть залишатися під тимчасовою окупацією росії.

МЗС України різко відреагувало на ці заяви, виступивши проти будь-яких «половинчастих рішень» заради миру. У відомстві наголосили, що виведення російських військ з усієї території України є обов’язковим пунктом «формули миру», запропонованої президентом Володимиром Зеленським.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: