• Головна
  • Новини
  • Прем’єр Хорватії вибачився перед Україною за слова президента

26.01.2022, 09:36

Прем’єр Хорватії вибачився перед Україною за слова президента

Прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович вибачився перед українцями за слова президента його країни про те, що Україні «не місце в НАТО», а Революція Гідності це «державний переворот».

Свою позицію прем’єр висловив увечері 25 січня, передає Громадське із посиланням на видання Dnevnik.

«Я думав, що це сказав російський чиновник … Я вибачаюсь перед Україною, яку ми поважаємо, вони зараз окуповані», — заявив Пленкович і додав, що такі висловлювання президента не мають жодного стосунку до уряду.

Прем’єр зазначає, що хорватська політика спрямована на запобігання конфліктам та підтримку України.

«Це наша важлива позиція. А також внесок, і ми говоримо про це вже багато років, досвіду Хорватії у процес мирної реінтеграції, розв’язання питання окупованих територій України», — сказав Пленкович.

Зазначимо, що у Хорватії нинішній президент Зоран Міланович перебуває в опозиції до уряду країни та прем’єра. Наприклад, той у грудні 2021 року назвав візит Пленковича до України на тлі стягування російських військ «чистим шарлатанством». Тоді на таке відреагував і український президент Володимир Зеленський.

А що сказав Міланович?

Зоран Міланович заявив, що у разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Хорватію це не стосуватиметься і країна виведе з регіону «останнього хорватського солдата».

Окрім того, на думку президента Хорватії, Україні не місце в НАТО. Він заявив, що Україна залишається найбільш корумпованою державою, а події Революції Гідності Міланович називає «недемократичним рухом» і «переворотом». 

У Міністерстві закордонних справ України після такого викликали до себе хорватського посла та різко засудили ці висловлювання.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: