• Головна
  • Новини
  • Прем'єр Словаччини попереджає про можливість "другої Мюнхенської змови" для України

16.10.2024, 19:59

Прем'єр Словаччини попереджає про можливість "другої Мюнхенської змови" для України

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив стурбованість щодо майбутнього України, зазначивши, що її чекає "другий Мюнхен" 1938 року, внаслідок чого вона може втратити території та стати жертвою великих держав.

Про це він заявив під час виступу на засіданні комітету з європейських справ парламенту, передає WestNews.

Фіцо підкреслив, що не вірить опитуванням громадської думки та вважає, що президентом США знову стане Дональд Трамп. Трамп раніше обіцяв, що в разі повернення до Білого дому закінчить війну в Україні протягом 24 годин.

"Я вважаю, що мир з росією укладуть Україна та Сполучені Штати. І я боюся, що Україна стане жертвою, так само як ми стали жертвами Мюнхенської угоди. Це те, що я думаю", — зазначив Фіцо. Він нагадав, що Мюнхенська угода 1938 року, укладена між Францією, Великою Британією, Італією та Німеччиною, призвела до відчуження територій Чехословаччини без її участі в переговорах.

Прем'єр-міністр підкреслив, що президент України Володимир Зеленський повинен бути готовим до подібних сценаріїв. "Це буде дуже боляче, і мені цікаво, який сенс було вбивати 100 тисяч людей з обох сторін", — зауважив він.

Фіцо висловив переконання, що Україні доведеться поступитися частиною своїх територій, запитуючи членів комітету: "Ви дійсно думаєте, що росіяни підтримають мирну угоду і віддадуть Крим і Луганськ?"

"Цілком ймовірно, що Україна стане жертвою великих держав, напевно, так і буде. Мені дуже шкода, але поки що вони знущаються з України, вони воюють до останнього українського солдата", — резюмував словацький прем'єр.

Фіцо також зазначив, що його партія SMER неодноразово підкреслювала, що Росія порушила міжнародне право, проте "реальність є реальністю"

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: