02.01.2024, 13:59

Премʼєри та нові програми: січень 2024 в Органному залі

Львівський органний зал запланував 48 подій у січні 2024 року. На відвідувачів чекають світові премʼєри творів українських композиторів, нові ексклюзивні програми від хору “Гомін”, а також виступи запрошених виконавців з-за кордону та з інших міст України та юних музикантів Львівщини.

Відкриватиме рік серія святкових концертів від наших солістів Світлани Позднишевої, Олени Мацелюх, Надії Величко (1, 3, 4 січня), а також Новорічний симфонічний концерт від Луганського філармонійного оркестру під дириґуванням Івана Остаповича.

4 та 7 січня в Органному звучатиме різдвяна програма-бестселер від Світлани Позднишевої  та хору "Гомін" під дириґуванням Вадима Яценка – "Колядки. Хор та орган". 

7 січня Різдвяні мелодії гратиме піаніст Андрій Макаревич, а "розколяду" творитиме в Органному Дрогобицький хор "Легенда" 23 січня з концертом "Колядки та щедрівки".

Також у цей святковий період багато концертів при свічках – органні та хорові.

5 січня в Галереї органного залу відкриється нова експозиція – виставка "Коріння" Анастасії Власенко.

12 січня лунатимуть "Пори року” Вівальді для хору та органа" – вічна класика в новому прочитанні. Обробку циклу Антоніо Вівальді для хору та органа здійснив на замовлення Органного залу композитор з Харкова Володимир Богатирьов.

13 січня малечу та батьків запрошують на “Карнавал тварин. Сімейний органний концерт” від Ольги Стрілецької та Світлани Позднишевої. А 20 січня о 14:00 відбудеться "Граємо. Інтерактивна музична подія"для дітей 6-9 років.

18 та 19 січня “Шедеври органної музики” привезе у Львів гостя з Чернівців Світлана Бардаус.

25 та 26 січня Німецький віртуоз Якобус Ґладзіва гратиме музику Люллі та світову премʼєру твору українського композитора Леоніда Грабовського STR-O(r)GAN, написаного для Органного залу.

27 січня о 17:00 відбудеться “Джуніор концерти” – ініціатива Львівського органного залу у співпраці з музичними школами Львова та Управлінням культури Львівської міської ради. 

Того ж дня о 21:00 хор "Гомін" презентує премʼєрну програму з творів сучасного композитора Ола Єйло "Музика космосу".

28 січня “Джазовий симфонічний концерт” подарує Луганський симфонічний оркестр під дириґуванням Любомира Ліщука.

І, як завжди, у січні багато концертів солістів Львівського органного залу – органістів Світлани Позднишевої, Ольги Стрілецької, Олени Мацелюх, Віталій Дворового, Марка Новаковича, піаніста Андрія Макаревича.

Квитки на всі події можна придбати на сайті kontramarka.ua.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: