• Головна
  • Новини
  • Правоохоронці Львівщини перекрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон

30.09.2022, 14:42

Правоохоронці Львівщини перекрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон

Правоохоронці Львівщини викрили ще один канал незаконного переправлення чоловіків призивного віку через кордон. Залишати країну ухилянтам допомагали двоє жителів Івано-Франківської області віком 41 і 49 років.

Вони виготовляли фіктивні документи.  Зокрема, про опікунство над людьми з інвалідністю та тими, які потребують постійного догляду.  У такий спосіб зловмисники переправили за кордон 28 “ухилянтів”.

”Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили й вилучили документи та інші речові докази, що підтверджують причетність зловмисників до організації каналу незаконного переправлення осіб через Державний кордон України. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження”, – йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере затриманим запобіжний захід.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили затриманим про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через Державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усіх причетних осіб.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: