• Головна
  • Новини
  • Правляча партія Польщі «Право і Справедливість» може втратити більшість у парламенті

23.02.2021, 14:08

Правляча партія Польщі «Право і Справедливість» може втратити більшість у парламенті

Якщо б вибори до польського парламенту відбувалися наступної неділі, то правляча у РП партія «Право і Справедливість» здобула б перше місце. Однак більшості у Сеймі їй би сформувати вже не вдалося.

Такі дані випливають з результатів соціологічного дослідження, яке проводилося на замовлення Віртуальна Польща (Wirtualnа Polskа), пише Leopolis.news.

За даними опитування, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, партія Ярослава Качинського «Право і Справедливість» (PiS) здобула б 33,5% голосів підтримки. Як зазначає Віртуальна Польща, PiS є єдиним формуванням, підтримка якого не змінилася в порівнянні з попереднім опитуванням. На другому місці в опитуванні з показником 19,3% є «Громадянська Коаліція» (Koalicja Obywatelska). Це на 0,4 % менше, а ніж в попередньому опитуванні. Останнє місце в трійці лідерів належить партії відомого польського журналіста Шимона Головні. 14,6% поляків хотіли б проголосувати за його «Польщу 2050». 

Найбільший приріст підтримки (+ 3,4 %) зафіксувало об’єднання «Лівиця», підтримка яких досягнула 11,4% в опитуванні. Права партія «Конфедерація» має 6% підтримки польських виборців, а селянська «Польська народна партія» – 5,8%. Прохідний поріг на виборах до Сейму становить у Польщі 5 відсотків.

Більше 9% респондентів зазначили, що ще не визначилися за яку партію вони будуть голосувати.

З такими результатами виборів PiS може розраховувати у майбутніх виборах на 196 місць у Сеймі РП, який складається з 460 депутатів. Сьогодні фракція партії «Право і Справедливість» нараховує 234 депутати.

Об’єднане опитування для Віртуальної Польщі було проведено 19 лютого методом телефонних стандартизованих інтерв’ю за допомогою комп’ютерної допомоги (CATI) з вибіркою 1000 осіб.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: