• Головна
  • Новини
  • Правка щодо справ Майдану буде першою на порядку денному наступної сесії — Зеленський

29.11.2019, 18:08

Правка щодо справ Майдану буде першою на порядку денному наступної сесії — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що наступне пленарне засідання 3 грудня депутати розпочнуть з розгляду поправки до законопроєкту про Державне бюро розслідувань.

Про це глава держави сказав під час урочистих заходах з нагоди Дня працівників прокуратури, передає Громадське з посиланням напресслужба Офісу президента.

«Незважаючи на те, що з 20 листопада прокуратура позбавлена функції слідства, ви маєте продовжити на належному рівні здійснювати процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях інших органів. Насамперед, це стосується злочинів, вчинених на Майдані Незалежності», — сказав він прокурорам.

Зеленський зазначив, що ніхто не дозволить «зливати» справи Майдану.

Ця правка дозволить слідчим, які розслідували справи Майдану, перейти з Генпрокуратури до ДБР без проходження конкурсу. Саме через вимогу ухвалити цю поправку 21 листопада адвокатка родин загиблих на Майдані Євгенія Закревська оголосила голодування.

У коментарі hromadske Закревська повідомила, що буде голодувати, поки справи Майдану не будуть розслідувати.

Раніше Закревська казала, що якщо не перевести слідчих, справи Майдану «передадуть у пустоту», попри те, що у ДБР вже створили новий підрозділ для розслідування справ Майдану.

Нагадаємо, 21 жовтня 2019-го генпрокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про створення департаменту процесуального керівництва (не плутати з досудовим розслідуванням) у провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку з протестами 2013-2014 років, а за два дні колишнього начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ, яке займалося справами Майдану, Сергія Горбатюка звільнили з Генпрокуратури.

Усі злочини, скоєні під час Революції Гідності, умовно об'єднані в одну велику «Справу Майдану», яка нараховує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: