• Головна
  • Новини
  • Працівники екстреної допомоги пікетували Львівську облраду

27.04.2021, 13:14

Працівники екстреної допомоги пікетували Львівську облраду

Медики вимагають призначити керівником теперішнього в. о. керівника Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрія Васька, а обласна комісія стверджує, що він не відповідає критеріям відбору – а саме досвіду перебування на керівних посадах.

Про пікетування Львівської обласної ради, де сьогодні відбувається пленарне засідання, вчора повідомила пресслужба Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, інформує "Еспресо.Захід".

Вони описують хронологію подій, що призвели до конфлікту:

  • У липні 2020 року Андрія Васька призначено в.о. генерального директора ЛОЦЕМД МК;
  • 22 лютого управління майном спільної власності ЛОР оголосило конкурс на заміщення вакантної посади керівника;
  • 12 березня зборами трудового колективу було делеговано кандидатів до конкурсної комісії на обрання генерального директора Центру;

"Утворена наказом управління майном спільної власності конкурсна комісія, де присутніми були і представники влади, більшістю голосів проголосувала "за" (в тому числі й Сергій Івах, який, втім, згодом попрохав зарахувати його голос як такий, що утримався) зменшення кількості років стажу на керівних посадах здобувача вакантної посади", - йдеться у повідомленні.

  • 20 квітня проведення конкурсу несподівано скасували.

"Колектив нашого центру повністю підтримує Андрія Романовича і вимагає від найвищого представницького органу Львівщини СКАСУВАТИ наказ управління майном від 20.04.2021 №04-к і ПРОДОВЖИТИ проведення конкурсу на керівника за кваліфікаційними вимогами, затвердженими на засіданні конкурсної комісії від 29.03.2021, а саме, зокрема, стаж роботи на керівних посадах не менш як 3 роки!

Також вимагаємо затвердити нову структуру нашого Центру та штатний розпис (подані до управління майном спільної власності ще 2 місяці тому), давши, тим самим, можливість продовжувати реформи системи ЕМД", - зазначають медики Центру.

До мітингувальників вийшов керівник управління спільної власності ЛОР Сергій Івах, який ще раз пояснив позицію влади та відповів на усі запитання медиків. У коментарі "Еспресо.Захід" чиновник розповів:

"Я ще раз пояснив працівникам, чому ми скасували конкурс. Йдеться про два нормативних документи – перший рекомендація департаменту охорони здоров'я, де вони чітко вказують, що досвід роботи на керівних посадах має бути не менше семи років. Другий – це висновок юридичного відділу обласної ради. Також регламент і процедура проведення конкурсів прописана у документах МОЗ та Кабінету Міністрів, на які ми спираємось.

Такими є норми закону, а все, що відбувається надалі, – це спроба певних політиків перевести все у політичну площину і примушувати мене ставити підпис під незаконними рішеннями. Але я цього робити не буду".

Сергій Івах зазначив, що поки конкурс скасовано, керівником Центру залишається Андрій Васько – він також зможе взяти участь у наступному відборі:

"Наступний конкурс буде оголошено тоді, коли вже будуть напрацювання у юридичній площині комісією, яка його проводить. Це станеться точно не швидше, аніж через два тижні. До моменту завершення конкурсу закладом керуватиме Андрій Васько, який був призначений виконувачем обов'язків. Також він може взяти участь у наступному конкурсі".

Щодо рішення комісії про зменшення стажу керівника, то Сергій Івах пояснив, що голосування комісії не може мати вищу силу, аніж документи уряду, міністерства та обласної влади.

Також він додав, що в Центру не буде проблем у роботі, адже якраз вчора було підписано їхній штатний розпис, де враховано усі моменти з новими підрозділами та посадовими одиницями.

У коментарі для "Еспресо.Захід" пресслужба Центру підтвердила, що їм вдалося дотиснути управління і вони таки затвердили штатний розпис, який сьогодні надійшов до виконання. Також медики зазначають, що вимагають надати їм можливість зачитати звернення у сесійній залі, проте такого дозволу поки не отримали. І головне – вони наголошують на тому, що теперішній в.о директора Центру може бути призначений повноцінним його керівником: "У кваліфікаційних вимогах є поправка, що навіть без потрібного стажу керівник може бути призначений рішенням комісії. І ми будемо добиватися цього".

Пізніше стало відомо, що депутати Львівської обласної ради поставили на голосування прохання медиків зачитати звернення у сесійній залі, однак не ухвалили його. 

Фото - Еспресо.Захід

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: