• Головна
  • Новини
  • Посолка США в Україні Бріджит Брінк відкрила у Львові Американський дім

08.12.2022, 16:23

Посолка США в Україні Бріджит Брінк відкрила у Львові Американський дім

У рамках першого офіційного візиту до Львова на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла Сполучених Штатів Америки в Україні пані Бріджит Брінк відвідала Американський дім у Львові.

Це культурний центр Сполучених Штатів, який розпочав свою роботу у тестовому режимі на початку жовтня цього року. Він є одним із понад шестисот американських просторів по всьому світу та надає можливості для навчання, розвитку та культурного обміну молоді. В Україні це вже третій Американський дім після Києва та Одеси. Утім, зараз єдиний, який оперує та приймає відвідувачів офлайн. 

Наприкінці лютого, коли Росія безпідставно напала на Україну з великою війною, цей простір, як і багато інших у місті, став прихистком для тих українців, які рятувались від окупації та активних бойових дій. У тісній співпраці із міськими координаційними центрами впродовж трьох місяців тут вдалось поселити понад 40 внутрішньо переміщених осіб. 

"Чудово зустріти стільки ініціативної молоді під час відкриття Американського Дому у Львові. З початку жорстокого повномасштабного російського вторгнення Львів став гуманітарним і волонтерським центром. У найважчі місяці цей простір також був прихистком для тих українців, які вимушені були втікати із зони бойових дій і залишити свої домівки. Впевнена, що зараз він також допоможе молоді реалізувати свій потенціал та отримати нові знання та контакти, які вони зможуть використати для розвитку та процвітаючого майбутнього своєї країни", — наголосила під час офіційного відкриття Американського дому у Львові пані посол Бріджит Брінк.

Наразі львів’яни можуть познайомитись із можливостями та простором Американського дому під час подій за попередньою реєстрацією. Тут відбуваються лекції, майстер-класи, дискусії, кінопокази та багато інших подій від команди дому та партнерських організацій. Також щотижня онлайн можна долучатись до розмовного клубу та практикувати англійську із носійкою мови.

Простір позиціонує себе ще й як платформа для створення контенту: в облаштованій кімната для запису подкастів та інтерв’ю можна користуватись наявною технікою і програмним забезпеченням. Тутешній Maker Space обладнаний найсучаснішим та унікальним для України 3D принтером експериментальної моделі, а також пристроями для створення наліпок та дизайнів на пласких поверхнях та тканинах. 

"В цьому просторі могло бути багато що, але зараз тут є багато людей та енергії, і найголовніше — тут вже зараз зароджується і будуть зароджуватись нові ідеї. Це найважливіше. Знаково також, що це саме Американський дім, адже Сполучені Штати зараз відіграють дуже важливу роль в підтримці України. Тож це та синергія, яка точно має перспективу на майбутнє. Бажаю всім сюди прийти і відчути цю атмосферу", — зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Участь у подіях та користування можливостями Американського дому у Львові є безкоштовними.

Щоб долучатись до подій, які відбуваються в Американського домі у Львові, слідкуйте за актуальними анонсами на сайті americahouselviv.org і доєднуйтесь до спільноти у Facebook та Instagram.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: