• Головна
  • Новини
  • Посмертне визнання: воїна зі Самбірщини Андрія Холодова нагородили орденом “За мужність” III ступеня

23.10.2024, 15:19

Посмертне визнання: воїна зі Самбірщини Андрія Холодова нагородили орденом “За мужність” III ступеня

23 жовтня 2024 року родина загиблого захисника Андрія Холодова з міста Самбір отримала його посмертну нагороду — орден “За мужність” III ступеня. Почесну відзнаку вручив начальник Самбірської районної військової адміністрації Іван Ільчишин, підкресливши героїзм і самопожертву воїна.

Про цю подію повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Андрій Холодов був жителем Самбора, і як тільки в лютому 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, чоловік повернувся з-за кордону, де працював, і добровільно став до лав Збройних сил України. Без вагань він приєднався до оборонців Батьківщини, обравши службу в 81-й окремій аеромобільній бригаді, відомій своєю стійкістю в найгарячіших точках фронту.

Протягом своєї служби Андрій проявляв високу відповідальність та мужність, виконуючи бойові завдання у складних умовах. 15 листопада 2022 року під час одного з таких завдань на Луганщині воїн загинув, захищаючи Україну від російських окупантів. Йому було 48 років.

Фото загиблого воїна Андрія Холодова

Нагородження Андрія Холодова орденом “За мужність” III ступеня стало символом визнання його самопожертви та відданості. Ця почесна відзнака присуджується за особисту мужність і героїзм, проявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Церемонія вручення нагороди родині загиблого пройшла в атмосфері скорботи, але з відчуттям глибокої вдячності до героя, який віддав своє життя за незалежність України. Іван Ільчишин, вручаючи орден, зазначив, що самопожертва таких захисників, як Андрій Холодов, є незламною основою для української боротьби за свободу. Родина героя отримала орден як вічне нагадування про його неоціненний внесок у захист країни.

Вічна пам'ять Андрію Холодову і всім воїнам, які віддали свої життя за майбутнє України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: