• Головна
  • Новини
  • Пошуки у Карпатах: рятувальники знайшли ймовірний слід зниклого лижника

16.02.2021, 10:15

Пошуки у Карпатах: рятувальники знайшли ймовірний слід зниклого лижника

На Закарпатті, де проходить найбільша пошукова операція цієї зими, одна з пошукових груп натрапила на ймовірний слід зниклого лижника.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Управління ГСЧС в Закарпатській області Наталія Батир.

"На Закарпатті триває найбільша пошуково-рятувальна операція цієї зими, йдуть вже третю добу, шукають лижника, який загубився в районі гори Гимба. Вчора у чоловіка працював один з телефонних номерів, але на дзвінки він не відповідав. Сьогодні зв'язку з ним немає, очевидно, телефон розрядився. Але одна з пошукових груп напала на слід, який може належати цій людині, - в даний час рухаються за ним. Втім, це важко, тому що все три доби в цьому районі йшов сніг і сліди частково заметені ", - розповіла Батир.

За її словами, сьогодні кількість людей в пошуковій операції зменшилася - в операції більше не працюють лісівники, шукають заблукалого тільки рятувальники з різних підрозділів ГСЧС і волонтери.

"На даний момент вони розділилися на три групи, одна опрацьовує територію з боку села Ізки, друга - з боку Березняків, саме ці йдуть по сліду. Третя група шукає на горі Жид Магура: за свідченням товариша зниклого киянина, саме тут він його бачив в останній раз ", - розповіла Батир.

За її словами, сьогодні до пошуків планують залучити також товариша зниклого. Він не може йти в гори, там оголошена лавинна небезпека, а у нього немає спорядження, але може детальніше розповісти про місцевість, по якій рухався разом зі зниклим другом.

Як пояснила прес-секретар ГСЧС, знайдений товариш киянина знаходиться в готелі, його життю нічого не загрожує, однак у нього важкий психологічний стан.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті триває найбільша пошукова операція цієї зими : в районі гори Гимба шукають зниклого ще в суботу, 13 лютого, лижника. Це 40-річний чоловік родом з Києва, останній раз його бачив товариш, з яким вони разом заблукали - це було о 1 годині ночі 14 лютого. З тих пір про нього нічого не відомо. Рятувальники зазначають, що чоловік провів три ночі в горах на двадцятиградусному морозі, з екіпіровки у нього тільки лижний костюм.

Фото - ГУ ДСНС у Закарпатській області.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: