Василь Чорний

Викладач, журналіст

Викладач Львівського національного університету імені Івана Франка


15.05.2019, 10:16

Порошенко роздає посади і звання як дешеві цукерки

У переліку відзначених Порошенком людей ми бачимо чимало гідних особистостей, серед яких четверо поважних професорів Львівського Університету, в якому я маю честь працювати, однак також знаходимо і тих, кого важко назвати державним діячем чи особою, що «зробила значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток України».

Зокрема, йдеться про росіянина Василя Думу, якого Президент, вірогідно з переляку, нагородив орденом «За заслуги» І ступеня. Таке рішення гаранта уже викликало відповідний негативний резонанс в українців, які проживають у Росії, і це ймовірно лише початок.

До того ж, у згаданому списку ми також можемо знайти чимало інших неоднозначних прізвищ, зокрема надто одіозних персоналій - соратників Медведчука, фігурантів кримінальних справ НАБУ, юристів Рошену, які невідомо за що удостоїлися нагород Порошенка.

Переконаний, що така ситуація є не нормальною, бо державна нагорода – не особиста відзнака Президента. І хто б не перебував на цій найвищій посаді він не може собі дозволити роздавати ордени і почесні звання, опираючись на особисті уподобання.

Критерієм мають бути справжні заслуги перед Українською Державою, бо по-іншому сама цінність будь-якої нагороди буде втрачена. Бо інакше такими указами поки що чинний Президент нівелює сам статус державних нагород.

А на місцях, доживаючи свої останні дні, поки що чинна влада намагається якомога довше утриматися на своїх посадах та продовжує роздавати без кінця-краю «любим друзям» нагороди, посади, привілеї, гроші, землю, лісові угіддя, навіть автозаправні станції…

Як кажуть, обрати нового президента - не важко, набагато важче, як виявилося, позбутися старого…

Фото - БезЦензор

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: