06.01.2022, 11:39

Порошенко повернеться в Україну 17 січня

П'ятий президент Петро Порошенко, якого українські правоохоронці підозрюють за двома статтями Кримінального кодексу — у державній зраді та сприянні тероризму, повернеться в Україну 17 січня. Про це Порошенко написав у Facebook у четвер, 6 січня.

Про це пише Суспільне.

За його словами, наступний тиждень — з 10 по 15 січня — він працюватиме в Європі “над захистом України від російської агресії та підтримкою демократії в країні”.

“17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва, аби з’явитися у суді та провести зустріч із Генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом”, — написав Порошенко.

20 грудня 2021 року Офіс генерального прокурора оголосив підозру Петру Порошенку за двома статтями Кримінального кодексу. Колишнього президента звинувачують у "державній зраді" та "сприянні тероризму".

"Вугільна справа" стосується розслідування схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" групою громадян України. Провадження розслідується СБУ і ДБР під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора за статтями про фінансування тероризму, державну зраду та створення терористичної організації.

У вересні-листопаді 2021 року в межах провадження правоохоронці вже повідомляли про підозру депутату від "Опозиційної платформи - За життя" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

За словами захисників Порошенка, вони мають намір заперечувати всі обвинувачення. Партія "Європейська солідарність" опублікувала заяву, у якій назвала справу "фейком і брехнею, які фабрикуються на Банковій внаслідок особистих страхів і комплексів Зеленського" і "технологією відволікання уваги від суцільних провалів та гучних скандалів" влади.

ДБР викликало Порошенка на допит 20 і 23 грудня, але той поїхав за кордон. У відеозверненні з Польщі п'ятий президент заявив, що повернеться в Україну в січні.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: