• Головна
  • Новини
  • Попри заборону влади на Хмельниччині віряни УПЦ МП вирушили у хресний хід до Почаєва

20.08.2023, 10:13

Попри заборону влади на Хмельниччині віряни УПЦ МП вирушили у хресний хід до Почаєва

У суботу, 19 серпня, попри офіційну заборону влади, на Хмельниччині прихильники УПЦ МП розпочали традиційний хресний хід до Почаївської лаври

Про це інформує ХМ-Інсайд.

Незважаючи на офіційну заборону влади про масові заходи, ще тиждень тому у Кам`янці-Подільському почала ширитись інформація, що похід таки відбудеться. А нині соцмережі рясніють фото та відео, як у бік Почаєва з Кам`янеччини рухається хресний хід за участі, зі слів очевидців, близько 2000 осіб.

Колона почала формуватися ще зранку біля кам`янецького собору Олександра Невського, після богослужіння. Там же, як повідомляють місцеві спільноти, біля храму поліція нагадувала вірянам про заборону проведення масових релігійних заходів, зокрема, хресного ходу до лаври. Втім, паломників це не зупинило.

Кам`янчани повідомляли, що на території собору також були співробітники ТЦК та СП і СБУ. Зупиняли чоловіків-паломників призовного віку, перевіряли документи і, начебто, вручали їм повістки.

Наразі паломники минули село Довжок Кам`янець-Подільської громади. Там до них долучилась частина вірян. Колона, що рухається трасою, розтягнулась на декілька кілометрів. Її супроводжують поліцейські автомобілі.

До слова, в однієї з учасниць перехожі помітили стрічку, схожу на георгіївську, заборонену в Україні. Натомість, прихильники УПЦ МП традиційно заявили, що це "провокація".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: