• Головна
  • Новини
  • Понад 80% мешканців Львівщини позитивно ставляться до переселенців – соціальне дослідження

31.05.2022, 13:56

Понад 80% мешканців Львівщини позитивно ставляться до переселенців – соціальне дослідження

Водночас, у 14% – нейтральне ставлення до ВПО і лише 1-2% – незадоволені перебуванням на Львівщині внутрішньо переміщених осіб

Про це повідомив директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, передає "Еспресо.Захід".

Соціологи "Рейтингу" опитали 1200 мешканців Львівщини, а також 800 переселенців, аби з’ясувати, як на взаємовідносини "господарів" і "гостей" вплинули перші майже 100 днів війни.

На сьогодні на Львівщині проживають близько 240 тисяч внутрішньо переміщених осіб (це лише зареєстровані). Левова частка – 63% – особи, які перемістились на Захід зі східних територій України. Кожна п’ята ВПО уже працює, а майже 40% хотіли б працевлаштуватись у регіоні (мова насамперед про чоловіків).

Водночас, близько чверті ВПО хотіли б залишитись на Львівщині і отримати постійну зайнятість. З іншого боку – 40% місцевого населення поставились б до цього позитивно. 18% переселенців планують повернутись у свої домівки у найближчий час (в основному це жителі центральної України).

52% мешканців Львова та області вважають, що між місцевими і біженцями існує напруга. А більше 27% місцевих особисто стикались із фактами порушення соціальних норм серед переселенців.

Один із ключових аспектів де "господарі" та "гості" не знаходять точок дотику – вартість оренди житла на Львівщині. Більше половини внутрішньо переміщених осіб нарікають на надто високі ціни.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: