• Головна
  • Новини
  • Полтавщина: посадовці МСЕК та ВЛК можуть бути причетні до схем на 2 мільярди гривень

27.10.2024, 14:33

Полтавщина: посадовці МСЕК та ВЛК можуть бути причетні до схем на 2 мільярди гривень

У Полтавській області посадові особи медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) та військово-лікарських комісій (ВЛК) можуть бути причетні до організації злочинної схеми, яка принесла їм понад 2 мільярди гривень від незаконного зняття військовозобов’язаних з обліку.

Згідно з ухвалою Октябрського районного суду Полтави, в період воєнного стану службові особи МСЕК та ВЛК встановили систему безпідставного надання інвалідностей, за яку вимагали хабарі у розмірі від 8000 до 15000 доларів США. Відповідно до інформації Полтавського обласного центру медико-соціальної експертизи, у період з 1 вересня 2023 року по 1 жовтня 2024 року групу інвалідності отримали 4162 особи чоловічої статі віком від 25 до 60 років.

Таким чином, підрахунки показують, що загальний дохід від незаконної діяльності може перевищувати 2 мільярди гривень, що є значною сумою навіть для одного з менших регіонів України. Якщо подібні схеми існують в інших областях, таких як Одеська чи Дніпропетровська, загальні цифри можуть виявитися удвічі або утричі більшими.

Варто зазначити, що затримання Тетяни Крупи та інших посадовців МСЕК може бути пов'язане з перерозподілом корупційних потоків, оскільки подібні справи часто є частиною більшої схеми.

За матеріалами джерела "Кременчуцька газета".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: