17.01.2022, 19:08

Польща потерпає від буревіїв

Буревії, що вирують над Польщею, в поривах можуть досягати 100 км/г, а у приморській смузі – 120 км/г. На території всієї країни діють метеорологічні попередження, оголошені Інститутом метеорології та водного господарства

Про це пише Польське радіо.

У зв’язку з буревіями, від яких потерпає Польща, Пожежна служба лише до полудня понеділка прибула на понад 3300 викликів на всій території країни. Унаслідок буревіїв та злив були поранені дві людини.

Бригадир Кароль Кєжковський з Державної пожежної служби розповів в інтерв’ю Інформаційному радіоагентству Польського радіо, що дотепер найбільшу шкоду негода завдала у Мазовєцькому воєводстві:

«Є дуже багато викликів, що стосуються поламаних гілок, повалених дерев, а також пошкоджених дахівок (таких викликів маємо понад 150 на території всієї країни, а найбільше на території Мазовєцького воєводства – понад сотня таких викликів). Ми весь час інтенсивно працюємо. Найбільшої шкоди буревії завдали Мазовєцькому воєводству. Тут зафіксовано понад 850 дзвінків на номери рятувальників. У Лодзькому воєводстві, натомість, понад 500 викликів, Західнопоморське воєводство – 400, Великопольське – також 400».

Унаслідок буревію в Ельбльонґу, що на півночі Польщі, травм зазнали дві особи:

«Маємо інформацію про дві поранені особи. Це Ельбльонґ, де дерево впало на двох людей у віці приблизно 40 років. На щастя, нічого серйозного не сталося. Але тут весь час треба звертати увагу на небо та слідкувати за прогнозом. Найліпше перечекати бурю вдома, там, де ми мешкаємо, або на роботі».

Буревії, що вирують над Польщею, в поривах можуть досягати 100 км/г, а у приморській смузі – 120 км/г. на території всієї країни діють метеорологічні попередження, оголошені Інститутом метеорології та водного господарства.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: