• Головна
  • Новини
  • Полковника з Хмельниччини підозрюють в розтраті понад 650 тис. грн: його відсторонили від обов’язків

26.01.2024, 11:02

Полковника з Хмельниччини підозрюють в розтраті понад 650 тис. грн: його відсторонили від обов’язків

Правоохоронці на Хмельниччині викрили командира підрозділу військового формування Збройних Сил України на розтраті бюджетних коштів, виділених на ремонт паркану

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Так, за даними слідства, у грудні 2020 року полковник уклав із підприємством договір про виконання будівельно-монтажних робіт із реконструкції огорожі військової частини.

"Він сфабрикував дані у актах приймання виконаних робіт та без здійсненого технічного нагляду передав папери до фінансово-економічної служби військової частини для перерахунку понад 3 000 000 гривень бюджетних коштів, з яких майже 650 000 гривень за роботи, які не були виконані. Ці неправдиві документи стали підставою для складення та видачі платіжного доручення та безпідставного перерахування підприємству вказаної суми", - йдеться у повідомленні.

45-річному командиру підрозділу військового формування Збройних сил України оголосили підозру за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та складенні і видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). Чоловіку також обрано запобіжний захід та відсторонено від виконання службових обов’язків. Тепер йому загрожу від 7 до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність до злочину інших осіб.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: