• Головна
  • Новини
  • Політтехнолог дав прогноз на наступні роки правління Зеленського

25.01.2021, 16:11

Політтехнолог дав прогноз на наступні роки правління Зеленського

Політтехнолог Сергій Гайдай заявив, що в Україні зараз повторюється епоха Ющенка, коли при владі перебуває слабкий президент.

Про це він сказав під час бесіди з шеф-редактором порталу « Хвиля », політологом, експертом з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрієм Романенко.

«Це дуже нагадує Ющенко. У нас президент або буває сильним, або буває слабким. Кучма, Порошенко був сильним президентом ... Зовсім зараз повторюється епоха Ющенка. Всі вже розуміють, що президент (Володимир Зеленський, - ред.) Виявився слабким », - сказав Гайдай.

Політтехнолог зазначив, що після приходу до влади Раду розпустив НЕ Зеленський, а сильний екс-глава Офісу президента Андрій Богдан, якому вдалося переконати президента, що парламент потрібно розпустити. Тоді Зеленському політичної волі на це вистачило, однак сильним президентом він не став.

«Тепер питання ці вирішуються не в парламенті. Він теж зробив парламент слабким. Тепер ці питання дійсно вирішуються в таємних кабінетах », - зазначив експерт.

Гайдай зазначає, що зараз влада в Україні захопило середню ланку держапарату, а корупція замість того, щоб зменшитися, навпаки збільшилася і стала безконтрольною, чого не було за часів Ющенка.

Крім того, підкреслює експерт чиновники при Ющенко були більш публічні, тому боялися відповідальності.

«Якщо я сьогодні Шмигаль зустріч на вулиці, я не впізнаю, що це він. Вони все не публічні люди. Тому діють вони більш цинічно, бо середній сегмент в будь-якій корпоративній системі - це саме неефективне ланка, яке тільки є, від якого треба позбавлятися, але воно сьогодні тримає владу в Україні », - підкреслив Гайдай.

Політтехнолог вважає, що до кінця каденції Зеленського відбуватимуться підкилимні ігри тіньових гравців, а своїх «навальних» Україні доведеться шукати нелегко.

«Ми будемо мати до кінця правління Зеленського підкилимні ігри різних тіньових гравців і Україна буде важко шукати своїх" навальних ". Тільки єдине, що нам, сподіваюся, буде легше, тому що у нас "навальних» не труять "новачком", а якщо і саджають до в'язниці, то це як Саакашвілі чи Надю Савченко. Сподіваюся, що тут буде більше можливості. Я сподіваюся, що за три роки, що Україна народить цілий клас людей, які зрозуміють, що політику треба робити в тому самому комунікативному полі », - додав експерт.

Дивіться також відео розмови політолога, шеф-редактора порталу "Хвиля" Юрія Романенка і політтехнолога Сергія Гайдая, в ході якої вони обговорили, ніж російський опозиціонер Олексій Навальний обігрує президента РФ Володимира Путіна:

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: