02.03.2021, 13:59

Поліція з'ясовує, хто ж «стежив» за Леросом

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності приватного життя народного депутата Гео Лероса.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці інформує юридична компанія  «Міллер».

«За фактом порушення недоторканності приватного життя, яке проявилося в незаконному зборі, зберіганні і використанні конфіденційної інформації, поліція зареєструвала кримінальне провадження (ст. 182 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що 25 лютого близько 21:00 Лерос виявив людину, яка незаконно здійснював стеження за ним, - таким чином невідомого чоловіка затримали на місці і викликали поліцію.

Після виявлення спостерігача на місце події до народного депутата прибув адвокат компанії «Міллер». По приїзду слідчо-оперативної групи було проведено поверхневий огляд чоловіки, невідкладний обшук його автомобіля, огляд місця події і перевірка машини Лероса.

Юристи пояснили, що авто парламентарія оглядали, щоб перевірити наявність незаконного обладнання, яке передає місцезнаходження нардепа.

В результаті було вилучено спеціальні технічні пристрої і засоби, за допомогою яких здійснювалося візуальне спостереження. Також були виявлені листування спостерігача з невстановленими особами, які між собою звітують про місцезнаходження, пересуванні та комунікації Лероса. А в телефоні затриманого чоловіка було виявлено велику кількість фото-, відеоматеріалів, на яких зафіксовано Лерос.

«Все це - прямі докази порушення недоторканності приватного життя», - зазначають юристи.

Окремо уточнюється, що затриманий мав при собі копію посвідчення, виданого на ім'я підполковника СБУ Золотова Євгена В'ячеславовича. У компанії відзначили, що документ був дійсним до 31 грудня 2014 року.

«Тому адвокати нашої компанії направили в СБУ запит, щоб з'ясувати - працює ця особа в СБУ на сьогоднішній день. І якщо немає - причини його звільнення », - йдеться в повідомленні.

Зараз юристи ініціювали проведення слідчих дій, зокрема - встановлення і допит осіб, які проводили спостереження спільно з затриманим; встановлення і допит третіх осіб, яким передавалася інформація; зняття інформації з електронних інформаційних систем і їх дослідження.

Також, як уточнюється, було ініційовано отримання відеозаписів з камер відеоспостереження на місці вчинення протиправного діяння і за місцем проживання Лерос і проведення інших необхідних дій.

У компанії «Міллер» висловили надію, що поліція встановить особистості спільників чоловіки і замовників стеження найближчим часом.

Як повідомлялося, увечері 25 лютого народний депутат України Гео Лерос на своїй сторінці в Фейсбуці зробив публікацію, в якій заявив про нібито стеження за ним з боку "бригади СБУшників". Як аргумент, що стежать за ним співробітники СБУ, народний депутат опублікував фото посвідчення СБУ одного з людей, які за ним "стежили".

В СБУ 26 лютого заявили, що Служба безпеки не має відношення до групи людей, які нібито стежили за народним депутатом України Гео Леросом.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: