• Головна
  • Новини
  • Поліція "на гарячому" зафіксувала підкуп за "кандидата П."

29.03.2019, 20:07

Поліція "на гарячому" зафіксувала підкуп за "кандидата П."

Сьогодні до поліції м. Черкас надійшло повідомлення про те, що в одному з офісних приміщень у центрі міста відбувається підкуп виборців на користь одного з кандидатів в президенти. На місці було виявлено гроші в сумі понад 1,6 мільйона гривень та майже 12 тисяч доларів США.

Прибувши на місце події по вулиці Святотроїцькій наряд патрульної поліції виявив велику кількість громадян, які стояли у «живій» черзі біля одного з офісних приміщень, йдеться в повідомленні поліції Черкаської області.

На місці було виявлено гроші в сумі понад 1,6 мільйона гривень та майже 12 тисяч доларів США.

У будівлі, де, за попередньою інформацією, роздавали грошові кошти – в обмін на зобов’язання віддати свій голос 31 березня за кандидата П., патрульні поліцейські виявили обладнане офісне приміщення з комп’ютерною технікою та коробками грошей на столах.

Після приїзду на місце події слідчо-оперативної групи та предметного огляду співробітниками поліції були виявлені великі суми грошових коштів, здебільшого номіналом по 500 гривень, а також документація з персональними даними громадян. Зокрема, відомості зі списками громадян, навпроти прізвища яких значилися суми грошових коштів в еквіваленті від 2 до 4,5 тисяч гривень.

Станом на зараз на місці працює слідчо-оперативна група, яка проводить вилучення наявних речових доказів, що можуть свідчити про підкуп виборців, а також опитує громадян, які перебували в офісному приміщенні і біля нього.

Найближчим часом даній події буде дана правова кваліфікація. Зокрема, вирішується питання про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформації про кримінальне правопорушення, передбачене ст. 160 (Підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: