• Головна
  • Новини
  • Поліція Прикарпаття застерігає: шахраї використовують нові схеми, прикриваючись війною

30.09.2024, 14:49

Поліція Прикарпаття застерігає: шахраї використовують нові схеми, прикриваючись війною

Мешканку Отинійської громади обманули і видурили в жінки 20 тис грн. Шахраї повідомили жінці, що її син в полоні та живий, і щоб його перевезти на підконтрольну Україні територію, матір має заплатити певну суму.

Нещодавно жертвою такої афери стала мешканка Отинійської громади. За словами жінки, її донька отримала повідомлення у мобільний додаток від невідомого чоловіка, який стверджував, що син заявниці, зниклий безвісти військовослужбовець, насправді живий та перебуває у полоні. Для його повернення додому аферист вимагав грошовий переказ.

Не перевіривши достовірність інформації, жінка перерахувала шахраю 20 тисяч гривень двома платежами. Після отримання коштів зловмисник перестав виходити на зв’язок, і тоді потерпіла зрозуміла, що її ошукали.

Слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства за ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліція Івано-Франківщини наголошує на необхідності ретельної перевірки будь-якої інформації, яку вам повідомляють, і рекомендує:

не поспішати виконувати вказівки незнайомих людей;

в жодному разі не перераховувати кошти на чужі карткові рахунки;

звертатись до правоохоронців у разі сумнівів щодо отриманих повідомлень.

Нагадаємо, що Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області створило центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Прийом родичів зниклих та тих, хто потрапив у полон, здійснюється щопонеділка та щосереди з 10:00 до 15:00 за адресою: м. Івано-Франківськ, вулиця Євгена Коновальця, 46. Також можна отримати консультацію фахівців центру з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 за телефоном: 093-33-82-57-3.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: