• Головна
  • Новини
  • Поліцейські вручили підозру експосадовцю Ужгородської міської ради

18.09.2021, 11:57

Поліцейські вручили підозру експосадовцю Ужгородської міської ради

Поліцейські повідомили про підозру експосадовцю Ужгородської міської ради. Службова недбалість посадової особи призвела до понад одного мільйона гривень збитків.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Отримали докази причетності колишнього керівника одного із департаментів міської ради оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі слідчого управління обласної поліції. Ці докази стали підставою для повідомлення 17 вересня експосадовцю про підозру у службовій недбалості – ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.

Підозрюваний не перевірив у визначеному законом порядку достовірність та можливість включення земельних ділянок до переліку об’єктів комунальної власності міста, що підлягають продажу на аукціоні шляхом їх викупу та вільні від забудови. Фактично ж на них розташований декоративно-бризкальний басейн, що є невід’ємною частиною комплексу Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру.

Попри заборону проведення аукціонів щодо земель, які використовують підприємства у сфері культури та мистецтва, їх було відчужено та на підставі договорів купівлі-продажу передано у власність двом громадянам. Таким чином діями колишнього керівника департаменту Ужгородської міської ради державі було завдано збитків на суму понад 1,1 млн грн. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: