• Головна
  • Новини
  • Погрожував фізичною розправою сільському голові: на Закарпатті судитимуть гауляйтера одного з сіл на Херсонщині

31.08.2023, 09:21

Погрожував фізичною розправою сільському голові: на Закарпатті судитимуть гауляйтера одного з сіл на Херсонщині

Перед судом постане "посадовець" окупаційної влади РФ на тимчасово захоплених територіях Херсонщини. Він добровільно перейшов на сторону ворога

Про це повідомили у Службі безпеки України в Закарпатській області.

За даними спецслужби, начальник "адміністрації територіального управління Тарасівського сільського поселення", незаконно створеного окупантами на території Скадовського району Херсонщини, добровільно перейшов на сторону ворога ще з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

"Отримавши фейкову посаду, він почав активно налагоджувати роботу та закликав мешканців с. Тарасівка співпрацювати з представниками окупаційної адміністрації. Заручившись підтримкою збройних сил РФ та російських спецслужб, він погрожував фізичною розправою Тарасівському сільському голові, силоміць відібравши у нього ключі від приміщення адмінбудівлі сільської ради. Також зловмисник проводив активну агітацію серед наших громадян під час незаконного референдуму з "приєднання" Херсонщини до РФ", - йдеться у повідомленні.

Гауляйтеру оголосили підозру у колабораційній діяльності, добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади (ч. 5 ст. 111-1 ККУ). Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду.

Застереження: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: