• Головна
  • Новини
  • Подвиг на фронті і в сім’ї: у Івано-Франківську військовий усиновив двох дітей під час війни

18.09.2024, 18:03

Подвиг на фронті і в сім’ї: у Івано-Франківську військовий усиновив двох дітей під час війни

У Івано-Франківську відзначили Всеукраїнський день усиновлення, який символічно збігається з днем святих Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії. Цей день об’єднує родини, які наважилися на благородний крок – усиновити дитину. Особливо зворушливими стали історії прийомних сімей військовослужбовців, які подарували дітям люблячу родину навіть в умовах війни.

Розповідає WestNews, посилаючись на сайт міського голови.

Однією з таких родин стала сім’я франківців Тетяни та Василя Карп’яків. Подружжя вирішило усиновити двох дітей – брата і сестру – під час важких обставин війни.

Василь, військовослужбовець 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, проходив службу на сході України. Під час одного з візитів до чоловіка на фронт Тетяна запропонувала усиновити дитину, яка залишилась без батьків. Виявилося, що дівчинка Діана, яку вони обрали, має рідного брата Данила. Без вагань подружжя вирішило подарувати люблячу сім'ю обом дітям.

«Коли я лежав у госпіталі з контузією в Запорізькій області, дружина приїжджала і ми там вже разом знайшли на сайті діточок. Якраз ми тоді вирішили цих діточок забрати собі. Ми їх двох побачили і вже не могли відмовитися, вони нам зразу до душі припали», – розповідає Василь Карп’як.

Діанку з Мелітополя вивезли до Львівської області після початку повномасштабного вторгнення, а її брата Данила – до Польщі. Вже на початку 2023 року Тетяна та Василь прийняли рішення зробити «найдобрішу справу спільного життя» – усиновити обох дітей.

5-річна Діанка із захопленням розповідає: «Я – Діана Василівна. Мені добре!». Її брат Данило теж не приховує радості: «Я дуже щасливий і радий, що побачив вже свою сестричку, свою маму, свого тата».

Знайомство з Данилом відбулося через відеозв'язок, коли хлопчик був у Польщі. Тетяна поїхала до сусідньої країни, щоб зустрітися з майбутнім сином. «Він зразу мене сприйняв, зразу зустрів з усмішкою. І перше його слово, спитав: "Коли ти мене звідси забереш?"», – згадує мати-усиновлювачка Тетяна.

Начальниця Служби у справах дітей Ірина Рохман наголосила на зростанні кількості прийомних родин у Франківській громаді: «Якщо минулого року на обліку було 10 сімейних пар, то зараз їх 35. Це великий показник, який свідчить про зростання довіри до процесу усиновлення». Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків під час урочистостей подякував усиновлювачам: «Чим менше буде дітей у сиротинцях та інтернатах, тим щасливіші будуть наші діти. Я дуже вдячний всім, хто зробив цей подвиг – усиновив дитину або створив прийомну сім’ю. Це важливий крок для громади та України».

Захід завершився молитвою за тих дітей, кого «усиновило небо». За час повномасштабної війни загинуло 575 українських дітей, що залишає сумний відбиток у серцях кожного. Однак завдяки небайдужим людям діти-сироти отримують нові родини і шанс на щасливе дитинство.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: