• Головна
  • Новини
  • По інший бік фестивального Львова: коли ховають людей, то їх несуть на руках, бо нема доїзду

12.07.2019, 15:09

По інший бік фестивального Львова: коли ховають людей, то їх несуть на руках, бо нема доїзду

Уже більше як десяти років Львів активно утверджується, як провідний туристичний, культурний, освітній, науковий і навіть інноваційний центр України. Для зовнішнього світу місто Лева стало своєрідним українським взірцем того, як можна розвиватися і бути популярним у світі. Але, на жаль, за  яскравою ширмою з написом «Львів» криється інше місто – забуте місто, у якому мешкають забуті  чиновниками люди…

Мікрорайон Кам’янка розміщений у Шевченківському районі Львова і є одним із прикладів того, як місцева влада ігнорує найелементарніші потреби містян. Ініціативи, які було реалізовано у мікрорайоні, є заслугою активних місцевих мешканців, а не виявом реальної турботи влади. Численні вулиці, сквери та будинки через відсутність належного господарювання фактично опинилися відрізаними від цивілізації.

Люди скаржаться, що вже багато років влада абсолютно не реагує на жалюгідний стан дорожнього покриття та інші інфраструктурні проблеми, які стали критичними. Зокрема, йдеться про проблеми жителів вулиць Винниця і Холодна. Вулиці проходять через колишній парк, який нині є Брюховицьким лісництвом. Про якість дорожнього покриття тут говорити взагалі не доводиться, бо – як кажуть місцеві жителі – воно більше нагадує не дорожню смугу, а танкодром.

Відколи Кам’янка стала частиною Львова ці вулиці ще ніколи (!) не ремонтувалися. Мешканці б’ють на сполох, наголошуючи на тому, що доїзду до їхніх домівок фактично нема. Старше покоління чи батьки з дітьми взагалі перебувають у критичному становищі, адже, аби елементарно сходити по продукти доводиться долати справжню смугу перешкод.

Крім того, місцеві жителі вже неодноразово збирали десятки підписів, щоб побудувати дитячу площадку для майже 100 дітей, які проживають у цьому мікрорайоні.

«Село Кам’янка, як і село Рясне, стали Львовом, а вулиці Винниця і Холодна стали селом!», – обурюються мешканці.

Нарікання львів’ян схоже не є аргументом для влади міста – з високих кабінетів Ратуші цього мікрорайону не видно. Свою бездіяльність чиновники аргументовують тим, що не можуть виділити кошти на ремонт, адже вулиці належать і місту, й області. І так триває уже роками.

Частину дороги мешканці навіть спромоглися відремонтувати  власними силами, але на всю дорогу ні сил, ні коштів, ні банальної кваліфікації у людей нема. Тому вулиці і далі є неприступними для цивілізації.

На хвилину варто уявити собі цю доволі гротескну картину – у популярному, сучасному і доволі заможному (якщо міряти українськими мірками) європейському місті жителі беруть в руки необхідні інструменти і самостійно ремонтують вулицю, якій уже понад 500 років. По телебаченню цього не покажуть, але це є дрібною частиною реальності львів’ян…

Розчарувавшись у перспективності будь-яких апеляцій до влади, на початку місяця мешканці проблемних вулиць звернулися по допомогою до ВО «Батьківщина». Керівник Львівського міського осередку Всеукраїнського об’єднання Наталія Тимчій відвідала мікрорайон і поспілкувалася з людьми.

За словами очільниці львівської «Батьківщини», ситуація у Кам’янці насправді дійшла до жахливого, критичного рівня і потребує негайного втручання органів влади.

«Мешканці мікрорайону у відчаї. На окремих вулицях склалася неприпустима ситуація, стан доріг там набагато гірший, аніж у деяких віддалених селах. Найгірше, що це утруднює добирання учнів до школи, люди повинні долати додатково 2 кілометри. Окрім того, відсутність дорожнього покриття унеможливлює доступ до житлових будинків екстрених служб - медиків, рятувальників, пожежників. Особливо ця проблема загострюється за несприятливих погодних умов», - наголосила Наталія Тимчій.

Після відвідин мікрорайону очільниця міської «Батьківщини» заявила, що тепер одним із головних інфраструктурних пріоритетів місцевого партосередку буде застосування необхідних важелів впливу для того, аби змусити владу закласти кошти у місцевий бюджет на побудову дороги по вул. Винниця і вул. Холодна.

Окрім того, «Батьківщина» ініціюватиме будівництво безпечного пішохідного переходу через залізничну колію. Адже зараз перехід фактично зруйнований.

«Ми не можемо змиритися з тим, що найелементарніші потреби львів’ян влада просто ігнорує. Якщо ми прагнемо жити у комфортному місті й успішній країні, то повинні однаково ретельно дбати і про благоустрій «туристичних» частин нашого міста, і про добробут мешканців віддалених районів. Першочерговим завданням міської влади повинна бути турбота про львів’ян!», - наголосила Наталія Тимчій.

Василь Чорний, спеціально для WN

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: