• Головна
  • Новини
  • Південна Корея може передати Україні летальну зброю через співпрацю КНДР і росії

22.10.2024, 12:39

Південна Корея може передати Україні летальну зброю через співпрацю КНДР і росії

Південна Корея розглядає можливість передачі летальної зброї Україні у відповідь на інформацію про відправку північнокорейських солдатів до росії.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

Влада Південної Кореї оголосила про намір вжити "поетапних заходів" проти КНДР та росії у зв’язку з посиленням їх військової співпраці. Заступник радника з національної безпеки Кім Те Хьо підкреслив, що країна не залишиться осторонь, якщо продовжиться незаконне військове співробітництво між двома державами.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль вказав, що Сеул може надати летальну зброю Україні, якщо відбудуться "великомасштабні напади на мирних жителів" або "серйозні порушення законів війни". Наразі Південна Корея допомагає Україні в гуманітарному та фінансовому планах, але не надає військової допомоги.

Водночас, представник Північної Кореї в ООН спростував інформацію про відправку своїх солдатів до росії, назвавши це "безпідставними стереотипними чутками".

Південнокорейська розвідка також підтвердила, що північнокорейські солдати, ймовірно, беруть участь у війні на боці Росії. Очільник ГУР України Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч солдатів КНДР готують у росії для участі у війні проти України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: