22.10.2021, 17:08

Пік хвилі пандемії в Україні чекають через тиждень

Пік захворюваності почнеться в кінці жовтня і буде триматися до середини листопада, а потім захворюваність піде на спад, вважають у МОЗ.

МОЗ України очікує піку хвилі коронавірусу до кінця жовтня. Такий прогноз в ефірі каналу Дом озвучив головний санітарний лікар Ігор Кузін в п'ятницю, 22 жовтня, передає Кореспондент.

"Коли ми говоримо про певні прогнози, то повинні враховувати, що пікові навантаження або максимальний рівень захворюваності очікується з кінця жовтня до середини листопада з поступовим спадом захворюваності до кінця 2021 року. Тому ми вважаємо, що цей сценарій нереалістичний, і зараз система готується до того, щоб максимально ефективно протистояти коронавірусній інфекції", - сказав він.

Кузін назвав два чинники, які впливатимуть на можливість системи охорони здоров'я пережити пікові навантаження.

"Це рівень вакцинації населення і те, наскільки люди будуть дотримуватися протиепідемічних та профілактичних вимог, які зараз встановлені для кожного рівня епідемічної небезпеки", - сказав санлікар.

Він нагадав, що влада не планує вводити загальний локдаун.

"Уже п'ять регіонів рішенням Державної комісії ТЕБ та НС переведені в червону зону. Очікується також, що з 23 жовтня буде переведена ще одна область, шоста. Ми бачимо, що ця постанова дозволяє більш ефективно управляти системою охорони здоров'я і своєчасно вводити протиепідемічні профілактичні заходи", - пояснив Кузін.

Усе ж він назвав умову, коли рішення про локдаун можуть переглянути, - це буде залежати від рівня захворюваності в червоних зонах. "Але поки про це не йдеться", - додав Кузін.

Нагадаємо, що в Україні два дні поспіль фіксують рекордну захворюваність і смертність від коронавірусу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: