• Головна
  • Новини
  • Під виглядом парфумів в Україну зі Словаччини намагалися ввезти 30 кілограмів прекурсорів

09.10.2024, 17:30

Під виглядом парфумів в Україну зі Словаччини намагалися ввезти 30 кілограмів прекурсорів

Пресслужба Закарпатської митниці повідомила про спробу незаконного ввезення в Україну 30 кілограмів прекурсорів під виглядом парфумерної продукції.

Інцидент стався на митному посту «Ужгород-автомобільний», де інспектори провели ретельну перевірку транспортного засобу, що перевозив консолідований вантаж.

Серед товарів, що переміщувалися, була вказана «парфумерна композиція (ароматизатор)», яка являє собою прозору, легкорухливу рідину з вираженим парфумерним запахом. Однією з позицій партії стала «віддушка SUNDAY OPTIMISM» вагою 30 кг (6 металевих каністр по 5 кг). Виробник вказав, що в складі продукту є речовина піперональ, яка зафіксована у Списку №1 таблиці IV «Прекурсори, обіг яких обмежено і стосовно яких встановлюються заходи контролю» постанови КМУ від 06.05.2000 №770.

Ліцензія на митне оформлення даного товару не була надана, що дало змогу митникам запобігти переміщенню 30 кг прекурсорів без відповідної ліцензії. В результаті інциденту митниця скерувала повідомлення до правоохоронців про вчинене правопорушення.

В іншому випадку на митному посту «Мукачево» було заявлено для оформлення товар «розчинник складний органічний для лаків та фарб», що містить 6 флаконів по 1 літру GRAVIHEL РОЗРІДЖУВАЧ QDRY. Під час перевірки фахівці відібрали зразки для експертного дослідження, у складі яких було виявлено ацетон та толуол у сумарній кількості 71,2% маси.

Декларація на імпорт товару містила інформацію про склад, однак, згідно з вимогами законодавства, речовини з вмістом не менш ніж 50% таких прекурсорів, як ацетон та толуол, підлягають контролю. Таким чином, відбувалася спроба випуску у вільний обіг прекурсорів без ліцензії на цю діяльність.

За цими фактами Закарпатська митниця направила до правоохоронних органів повідомлення, що містить ознаки злочину за ст. 311 КК України.

Протягом 9 місяців 2024 року закарпатські митники зафіксували 56 порушень, пов'язаних із незаконним переміщенням наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, і направили 53 повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочинів, передбачених КК України.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: