Наталя Тимчій

політик

Громадська діячка, львів'янка.


13.05.2020, 18:13

Під час карантину ми були як одна сім'я

Послаблення карантину, яке поступово розпочалося у нашій державі, розпочинає новий етап нашого життя і готує до нових правил: за ці перші дні ми повинні навчитися працювати за новими протоколами і виходити з кризи за новими і раніше невідомими нам принципами.

Мама-Сім’я-Львів-Батьківщина

Але водночас це момент підсумків: що правильно, а що ні ми зробили за два місяці, які показали – хто є хто і нагадали нам жорстокі правила виживання. Виживання – у прямому значені цього слова. 

З перших, реально – з перших - днів, щойно стало зрозуміло, що найголовнішого на тому етапі – захисних масок і рукавичок – в аптеках немає, ми організували безкоштовну роздачу їх усім, хто потребував. Далі – дізналися, що нагального потрібно лікарням, котрі готуються до прийому перших пацієнтів з підозрою на COVID-19, і почали завозити захисні костюми, маски і медикаменти для лікарів та пацієнтів. Не забули і про смачні гостинці для медиків, робочий день котрих тепер довший. Опісля – з’ясували разом із соціальними працівниками, хто втратив роботу на час карантину, у кого нема можливості залишати маленьких дітей вдома і у співпраці з благодійним фондом «Батьківщина для дітей» зорганізували збір і розвозку продуктових наборів для потребуючих, а таких - тисячі родин. Саме стільки пакунків небайдужі із львівського осередку ВО «Батьківщина» передали багатодітним та малозабезпеченим людям.

Я закликаю і надалі, навіть після послаблення карантину, звертати увагу на ваших сусідів, які мешкають біля вас. Це можуть бути багатодітні родини. Це можуть бути особи з особливими потребами, це можуть бути просто старенькі бабуся чи дідусь, які не мають можливості себе забезпечити. Підтримайте їх. Адже ми – це одна велика сім’я! 

Напередодні Дня Матері львівська "Батьківщина" провела ще одну благодійну акцію - привітала і подарувала подарунки багатодітним матерям Львова. Я особисто з волонтерами-однодумцями завітала до кожної домівки, де мешкає багатодітна матір, котра звернулася по підтримку.

Попереду – чимало роботи. Але вже цього тижня осередок створює безкоштовну онлайн консультацію, в якій досвідчений юрист дасть поради і рекомендації щодо питань втрати роботи під час карантину чи можливості отримати державну матеріальну допомогу.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: