• Головна
  • Новини
  • Під Львівською ОДА два пікети - проти будівництва цинкового та сміттєпереробного заводів

10.09.2019, 10:13

Під Львівською ОДА два пікети - проти будівництва цинкового та сміттєпереробного заводів

У цей час під будівлею Львівської ОДА відбуваються два пікети - проти будівництва цинкового та сміттєпереробного заводів.

До пікетувальників через Фейсбук звернувся голова Львівської ОДА Маркіян Мальський: "Дорогі львів‘яни, що страйкують зараз під ОДА з питань будівництва цинкового та сміттєпереробного заводів. До Вас двічі виходив перший заступник Василь Лозинський з пропозиціями сформувати робочу групу для зустрічі в мене в кабінеті. Дозвольте Вас запевнити, що я є абсолютно відкритим до спілкування та співпраці з важливих для мешканців Львівщини питань. У зв’язку із тим, що сьогодні о 10:00 розпочинається сесія Львівської обласної ради, на якій моя присутність є обов‘язковою, зустріч сьогодні у пізніший час неможлива. Запрошую на конструктивну розмову у зручний час із робочою групою".

Нагадаємо, що у передмісті Львова біля Винник триває будівництво цинкового заводу. Місцеві люди протестують проти такого будівництва. Щойно головою Львівської ОДА став Маркіян Мальский, то він одразу (8 липня) попросив призупинити спорудження заводу і розпорядився створити комісію, яка б вивчила питання. На цей час комісія завершила роботу. З'ясовано, що інвестори мають всі дозволи, але при цьому до них є певні зауваження. Також Маркіян Мальський сказав, що завод буде працювати, якщо повністю відповідатиме екологічним вимогам та буде безпечний для здоров'я людей.     

Також, як відомо, у Львові на вул. Пластовій має постати сміттєпереобний комплекс. Є вже позитивний висновк Мінекології щодо пливу цього комплексу на довкілля. Водночас місцеві мешканці категорично проти цього, сформована група активістів, які послідовно і системно ведуть боротьбу проти проекту сміттєпереробного комплексу.     

Фото Варта - 1

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: