• Головна
  • Новини
  • Петиція за легалізацію медканабісу в Україні набрала необхідні голоси

13.03.2019, 15:46

Петиція за легалізацію медканабісу в Україні набрала необхідні голоси

Петиція за легалізацію медичного канабісу, розміщена на сайті Верховної Ради, за 42 дні набрала необхідні для її розгляду 25 тис. голосів.

Як повідомляє  для Інтерфакс Українська асоціація медичного канабісу, таким чином відсутність доступу українських громадян до медичного канабісу "порушує конституційне право близько 2 млн громадян на життя і доступ до ефективного лікування".

На думку речника асоціації Тараса Ратушного, "експертна дискусія, що почалася завдяки петиції в минулому місяці, тепер має завершитися в парламенті ухваленням відповідного закону".

Петиція, зокрема, вимагає законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до препаратів із канабісом при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона, хореї Гетінгтона, герпесу, виразок, втрати ваги під час СНІДу, діабетичної нейропатії, різних форм склерозу і багатьох інших важких хвороб.

Станом на вечір вівторка, петицію підписали 25 042 людини.

Як повідомлялося, петиція з вимогою законодавчо врегулювати доступ пацієнтів до медичного канабісу була зареєстрована на сайті Верховної Ради 30 січня. Під зверненням підписалися 20 громадських організацій, підтримати цю петицію закликала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: