• Головна
  • Новини
  • Перша ракетка України Крутих переміг тенісиста з Росії і вперше в кар'єрі зіграє в основній сітці турніру ATP

20.02.2023, 08:39

Перша ракетка України Крутих переміг тенісиста з Росії і вперше в кар'єрі зіграє в основній сітці турніру ATP

Найкращий результат в кар'єрі для українця.

Український тенісист Олексій Крутих вперше в кар'єрі зіграє в основній сітці турніру ATP. Трапилося це за підсумками кваліфікації на турнірі в Досі.

Крутих очолює рейтинг українських тенісистів, перед початком нового тижня займав 169-е місце. Однак до цього часу жодного разу не грав на рівні турнірів, що входять до туру ATP, хоча на початку 2023 року виступив на першому в кар'єрі Грендслемі - Australian Open.

Після поразки на Australian Open Крутих виступив на двох челленджерах у Тенеріфе. А у середині лютого взяв участь у кваліфікації турніру ATP 250 у Досі, розпочавши її з перемоги над четвертим сіяним Маттео Арнальді у двох сетах.

Для виходу у фінал Крутих мав обіграти нейтрального тенісиста з Росії Павла Котова - сьомого сіяного у кваліфікації. До зустрічі у Досі тенісисти між собою не перетиналися.

Крутих розпочав матч проти Котова з розгромної поразки - 1:6. Однак у другому сеті зміг перемогти: у шостому геймі українець зробив брейк на подачі суперника та перевів гру у третю партію - 6:3.

Вирішальний сет Крутих також закінчив з рахунком 6:3. Цього разу перша ракетка України зробив брейк на самому початку партії, а згодом і на її кінці.

ATP. Доха, кваліфікація. Фінал

Олексій Крутих - Павєл Котов (7) 2:1 (1:6, 6:3, 6:3)

Дебютний матч в основній сітці турніру ATP Олексій Крутих проведе проти британця Ліама Броуді - ще одного тенісиста, який подолав кваліфікацію. У разі перемоги українець потрапить на експершу ракетку світу Даніїла Мєдвєдєва.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: