• Головна
  • Новини
  • Перерозподіл коштів Львова: забрали у садочків – передали комунальним підприємствам

16.12.2020, 12:09

Перерозподіл коштів Львова: забрали у садочків – передали комунальним підприємствам

Наприкінці 2020 року Львівська міська рада активно перерозподіляє кошти бюджету розвитку міського бюджету.

З початку місяця міська рада Львова уже тричі перерозподіляла бюджет розвитку, зокрема рішенням № 1102 від 01.12.2020, рішенням № 1116 від 08.12.2020, та рішенням № 1163 від 11.12.2020, пише Leopolis.news

Значну суму коштів направили на внески у статутні капітали комунальних підприємств. Зокрема, місто, зменшивши видатки на інші статті, передбачило на внески до статутних капіталів додаткових 94,5 млн грн.

Комунальне підприємство «Муніципальна варта» отримала до статутного капіталу додатково 1,5 млн грн, ЛКП «Ратуша-сервіс» отримала 1 млн грн ЛК АТП №1  та ЛКП «Львівелектротранс» отримали додатково по 10 млн грн.

Початково транспортним підприємствам Львова з бюджету розвитку міста на цей рік передбачили  понад 175 млн для ЛК АТП №1 та ЛКП «Львівелектротранс» – 163,8 млн грн.

Додатково місто виділило кошти до статутного капіталу ЛКП «Залізничтеплоенерго» 5,4 млн грн. ЛКП «Агенція ресурсів ЛМР» отримає додаткових 500 тис. грн, ЛКП «Львіврембудпостач» – 700 тис. грн.

Також Львівська міська рада додатково виділила понад 2 млн грн шляхо-ремонтним підприємствам.

Варто зазначити, що міська рада Львова зменшила внески до статутного капіталу КНП «8-ма міська клінічна лікарня м. Львова» на 4 млн грн, перерозподіливши їх на додаткові внески КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» у сумі 3,1 млн грн та «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» – 800 тис. грн.

Загальна сума бюджету розвитку, відповідно до опублікованих рішень, не змінилась, а збільшення сум одних статтей здійснено за рахунок зменшення сум інших статтей витрат.

Зокрема, місто зменшило видатки і на низку проектів. До прикладу, у 2020 році було передбачено 3,7 млн грн на реконструкцію системи опалення ДПЗОВ «Старт» у с. Коростів Сколівського району Львівської області. Згідно з рішеннями суму проекту реконструкції місто зменшило на 2,2 млн грн, залишивши лише 1,4 млн грн.

Також на 791 тис. зменшилась затверджена сума коштів на капітальний ремонт ДНЗ №96.

На реконструкцію з добудовою НВК «Школа-садок «Провесінь» на вул. Тракт Глинянський з початку року було закладено 5,7 млн грн, мерія зменшила цю суму та залишила лише 4,5 млн грн.

Львівська міськрада також зменшила фінансування робіт з реконструкції фонтану «Кульбаба» на пл. Галицькій. Так, замість передбачених 3,1 млн грн на проведення робіт залишилось лише 729 тис. грн.

Уже двічі за місяць Львівська міська рада зменшує суму коштів на капітальний ремонт ДНЗ № 111 на вул. Виговського. Так, у рішенні від 8 грудня суму зменшили з передбачених 5 млн грн до 4,2 млн грн, а у рішенні від 11 грудня сума на цей об’єкт зменшена іще на 709 тис. грн, та становить 3,5 млн грн.

Окрім того, у 2020 році місто планувало викупити стадіон «Торпедо» з мотивів суспільної необхідності стадіону, на вул. Золотій. Для цих цілей в бюджеті розвитку було закладено 3,38 млн грн. При перерозподілі коштів, сума зменшилась на 1 млн гривень. Відтак на викуп стадіону місто залишило лише 2,3 млн грн.

«В той час, поки тривали політичні баталії, а міський голова в запалі передвиборчої боротьби кидався на всі боки гаслами про будівництво спортивної інфраструктури в місті, його «ручний» виконком тишком-нишком «освоював» кошти, які рішенням депутатів було виділено на збереження стадіону «Торпедо». І ось з передбачених для викупу стадіону та виготовлення проєктно-кошторисної документації 6 147 000 грн. станом на 08 грудня 2020 року залишилось лише 2 380 000 грн. Ганьба тим, хто долучився до дерибану грошей, які ми виділяли для розвитку спорту в місті Львові!», – написав депутат ЛМР Сергій Івах на своїй сторінці у Facebook.

Окрім того, місто забрало всі закладені кошти (понад 17 млн грн) із статті на реалізацію заходів щодо соціально-економічного розвитку територій. 

Наголосимо, на жодному з документів про перерозподіл коштів бюджету розвитку Андрій Садовий не поставив свого підпису. Зокрема, два рішення підписав заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків, а одне – керуюча справами виконкому Львівської міської ради Марта Литвинюк.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: