• Головна
  • Новини
  • Пенсіонер з Самбора спробував заробити на ртуті — тепер йому загрожує вирок

16.10.2024, 15:45

Пенсіонер з Самбора спробував заробити на ртуті — тепер йому загрожує вирок

70-річного мешканця Самбора, Михайла Кульчицького, засудили за незаконний продаж близько 9 кг ртуті. Суд, розглядаючи справу, ухвалив вирок, за яким пенсіонеру призначили 5 років тюремного ув'язнення, але звільнили від відбування покарання, встановивши дворічний іспитовий термін. Це вже другий вирок для чоловіка за незаконне зберігання та продаж ртуті.

Згідно з матеріалами справи, Кульчицький 8 серпня 2024 року продав ртуть чоловіку, який насправді працював на правоохоронців. Хоча у повідомленні поліції зазначено, що йдеться про 9,5 кг ртуті, у вироку йдеться про 8,7 кг, які пенсіонер реалізував за 50 тисяч доларів. Гроші, які він отримав, виявилися імітаційними; їх надали правоохоронці, які затримали зловмисника.

Обвинувачений визнав свою провину та уклав угоду про визнання винуватості із прокурором. У вироку не зазначено, звідки він отримав ртуть.

Справу розглянув суддя Ігор Пташинський, який детально вивчив усі матеріали справи та визнав Кульчицького винним у скоєнні кримінального правопорушення. Рішення ще можна оскаржити.

Цікаво, що у вересні 2024 року Кульчицького також судили на Закарпатті за незаконне перевезення 1,2 кг ртуті, яку він планував продати, але не зміг здійснити угоду через затримання працівниками СБУ. Тоді Закарпатський суд призначив йому штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: