• Головна
  • Новини
  • Паводок в Івано-Франківській області: до 29 селищ немає проїзду, 3 людини загинуло, одна - пропала безвісти

24.06.2020, 13:30

Паводок в Івано-Франківській області: до 29 селищ немає проїзду, 3 людини загинуло, одна - пропала безвісти

Сьогодні, 24 червня, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ДСНС Микола Чечоткін та командувач Національної гвардії Микола Балан здійснили обліт найзатопленіших територій Івано-Франківської області з метою моніторингу наслідків негоди. Крім цього, заплановане засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це повідомили вГУ ДСНС в Івано-Франківській області. 

«Удар стихії в Івано-Франківській області прийняли Верховинський, Косівський, Рожняківський райони. Фактично випало до 70% місячної норми опадів. Це спричинило потужні потоки, які на своєму шляху руйнували, дамби, мости і переходи. Дністер розлився майже на 7 м - це рівень стихії 2008 року», - зазначив Арсен Аваков.

За його словами, підтоплених населених пунктів наразі більше 200. До 29 селищ немає проїзду. В Івано-Франківській області  загинуло три людини від стихії. Одна – зникла безвісти.

Загалом зруйновано 110 км автодоріг, 1 850 м берегоукріплень та 90 мостів у Івано-Франківській області. Пошкоджено 429,7 км автодоріг та 130 мостів в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. Порушено транспортне сполучення із 34 населеними пунктами.

Міністр внутрішніх справ також зауважив, що наразі важливо зробити доїзд до населених пунктів, аби надавати людям необхідну допомогу.

«На другу половину дня очікуємо покращення погодних умов та згоду на виліт авіації МВС. Вертоліт вже завантажений продуктами харчування та необхідним обладнанням», - сказав Арсен Аваков.

Нагадаємо, для подолання наслідків паводків на Західній Україні направлено додаткові сили та авіацію МВС.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: