• Головна
  • Новини
  • Патріарх Венеції: Місто продано туризму, воно потребує оборони

16.11.2019, 22:11

Патріарх Венеції: Місто продано туризму, воно потребує оборони

Венецію продано туризму, вона потребує політики, наближеної до людей, і реалізації дієвих проектів її оборони, а не пропаганди та утопії, - сказав патріарх цього міста, архиєпископ Франческо Моралья в інтерв’ю для видання «La Repubblica»

Венеціанський патріарх Франческо Моралья заявив: «До цього часу ми чули лише слова, а не було дій». Він підкреслив, що вже з неспокоєм думає про осінь наступного року, коли вода знову почне підніматися. «Боюся, що за 365 днів треба буде сказати, що ми змарнували рік, не роблячи нічого конкретного», - додав священнослужитель, - пише Польське радіо.

«Мені здається, що політики багато говорять про скарби, які треба оберігати, а мало про людей, яких треба рятувати. У ці ді я взуваю гумові чоботи, виходжу і зустрічаю людей, які плачуть, бо їм нічого їсти або вони не можуть потрапити до лікарні», - підкреслив архиєпископ Моралья.

Патріарх зазначив, що Венеція «не може бути транзитною точкою кораблів, місто більше не може продаватися туризмові». На його думку, катаклізм у Венеції – це доказ того, що людина ігнорує тривожний сигнал, викликаний змінами клімату.

Додамо, що 11 листопада міський голова Львова Андрій Садовий мав зустріч із заступником мера Венеції Де Мартіном. Опісля пресслужба Львівської міської ради процитувала міського голову Львова: "Ми мали прекрасну зустріч з мерії Венеції. До речі, Венеція в рік приймає 25 млн туристів і населення набагато менше, ніж у Львові. Тому коли хтось говорить, що до Львова приїжджає багато гостей — то ми можемо прийняти набагато більше, бо це — робочі місця".

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: