• Головна
  • Новини
  • Папа Римський молитиметься за успіх саміту "нормандської четвірки"

08.12.2019, 17:41

Папа Римський молитиметься за успіх саміту "нормандської четвірки"

У Ватикані сподіваються на позитивні результати саміту "нормандської четвірки". Папа Франциск очікує від переговорів "плодів миру в справедливості" для Донбасу.

Папа Римський Франциск заявив, що  молитиметься за успіх запланованого на 9 грудня саміту "нормандської четвірки". Про це понтифік сказав у неділю, 8 грудня, під час зустрічі з паломниками, що зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, - пише Німецька хвиля.

За словами Франциска, мета саміту в Парижі - пошук "вирішення болісного конфлікту, що вже роками триває" на Донбасі, наводить слова понтифіка "Радіо Ватикану". "Супроводжую зустріч своєю молитвою, наполегливою молитвою, бо там потрібен мир", - додав Папа Римський. Він закликав вірян робити те саме, щоб ця "ініціатива політичного діалогу причинилася до плодів миру в справедливості" для Донбасу та його населення.

Нагадаємо, зустріч глав держав та урядів Франції, Німеччини, Росії та України відбудеться 9 грудня в Парижі. Передбачено також двосторонні зустрічі, в тому числі переговори українського президента Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна.

Раніше в уряді ФРН заявили, що канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) зустрінеться у Парижі окремо з Зеленським та Путіним.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: